Platform over licht en verlichting
Nieuws

5 tips voor het aanschaffen van LED strips

led-2953665_1920 kopiëren

20 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Maar er  bestaan ook LED strips voor allerlei verschillende toepassingen, bijvoorbeeld voor het aquarium of de televisie. In dit artikel geven we 5 tips voor het aanschaffen van LED strips.

Wat is de functie?

Voordat je een LED strip gaat aanschaffen, is het belangrijk om te weten waarvoor je de LED strip wilt gaan gebruiken. Naar aanleiding van de functie van de strip, kun je bepalen of je voor warm, koud of gekleurd licht wilt gaan. Daarnaast bestaan er ook verschillende soorten strips voor verschillende toepassingen. Wil je bijvoorbeeld een aquarium gaan verlichten met LED strips? Kijk dan naar speciale LED strips voor in het aquarium.

Welke kleur LED strip?

LED strips zijn er in allerlei verschillende kleuren. Zo kun je kiezen voor een rgb led strip waarmee je alle kleuren kunt maken. Wanneer je ook warm wit licht wilt kunnen selecteren, kun je het beste kiezen voor een RGBW LED strip. Met een RGBWW LED strip kun je zowel warm als koud licht selecteren. Daarnaast heb je ook nog LED strips met alleen warme witte verlichting, helder witte verlichting, en een combinatie van beide.

Hoe lang?

Naast de kleur, is het ook belangrijk om de lengte te bepalen. LED strips zijn te verkrijgen vanaf 1 tot wel 50 meter. De LED strips worden vaak geleverd op rollen van maximaal 5 meter. Kies je bijvoorbeeld voor 10 meter, dan zijn de twee rollen heel makkelijk aan elkaar te bevestigen zonder dat je dit ziet. Heb je een te lange LED strip gekocht? Dan kun je deze eenvoudig inkorten met een schaar.

Welke voeding?

LED strips worden vaak geleverd met de voeding erbij. Je kunt meestal kiezen tussen 12V of 24V. Ga je voor een langere LED strip? Neem er dan een van 24V. Doordat hier minder sprake is van voltage afname door de lengte van de strip, is de totale lichtopbrengst hoger.

Waterdichtheid

Wil je de LED strip gaan gebruiken in bijvoorbeeld de keuken of de badkamer? Doordat dit vochtige ruimtes zijn, is het handig om rekening te houden met hoe waterdicht de LED strip is.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details