Ledvance

De Ledvance Tracklight Spot zorgt voor een niet-verblindend licht (UGR<16). (Beeld: Regine Mahaux)

01:34
21-11-2018

Aantal producten vertienvoudigd op twee jaar tijd

Ledvance transformeerde in minder dan twee jaar van een traditionele lampenfabrikant naar een wereldwijd actief verlichtingsbedrijf met een uitgebreid assortiment ledverlichting. Wat begon met een basisportfolio led-armaturen is uitgegroeid tot een breed gamma voor lichtprofessionals en consumenten.

Iets meer dan twee jaar geleden werd Ledvance boven de doopvont gehouden. De tweejaarlijkse vakbeurs Light+Building in Frankfurt was het eerste grote toneel waar Ledvance zich voorstelde. Geen toevallige keuze: op één van de grootste vakbeurzen ter wereld kon het nieuw geboren verlichtingsbedrijf zich meteen aan alle specialisten voorstellen. 

Het assortiment ledarmaturen was toen nog beperkt tot een basisportfolio. Nu twee jaar later, bij een volgende editie van Light+Building, kwam daar een enorm assortiment bij. Vandaag beschikt Ledvance wereldwijd over niet minder dan 2.700 producten, een vertienvoudiging ten opzichte van 2016. Ledvance is actief in een breed scala toepassingen: hospitality, kantoor, industrie, winkels, noodverlichting, buitenverlichting en systemen.

Ledvance

Ledvance Spot Vario.

Nieuwe designtaal
Ledvance presenteerde in Frankfurt haar eigen ontwerptaal voor professionele armaturen. Deze nieuwe designtaal kreeg de naam Scale. Ronald Moeskops van Ledvance: “Scale combineert een sterk merk, een hoge herkenningsfactor, een ambitieus ontwerp en tastbare waarde in elke versie. Esthetisch, individueel en functioneel. Het ronde beeldmerk van Ledvance ligt aan de basis van vele producten.”

Eén van de toepassingsgebieden waar Ledvance op inzet betreft winkelverlichting. De fabrikant beseft dat elke winkel een op maat gemaakt verlichtingsconcept nodig heeft. Moeskops: “De juiste verlichting kan de verkoopwaar van een winkel helemaal tot zijn recht laten komen. En natuurlijk moeten de verlichtingskosten zo snel mogelijk worden terugverdiend. Vlotte installatie, lage bedrijfskosten en minimaal onderhoud zijn daarbij essentieel.” 

Ledvance stelde in Frankfurt enkele nieuwe producten in het shopsegment voor, onder meer de Ledvance Spot Vario en de Ledvance Tracklight Spot. De Ledvance Spot Vario koppelt een zeer hoge efficiëntie (tot 100 lm/W) aan een snelle en eenvoudige installatie dankzij de draai- en vergrendelkoppeling. De beweegbare armatuurkoppen zijn verstelbaar om zo de verlichting aan te passen aan bijvoorbeeld een nieuwe meubelopstelling. De Ledvance Spot Vario is inzetbaar als een klassieke inbouwspot (met volledig verzonken armatuurkop) of als een wandstraler (met een armatuurkop die uitsteekt). De Ledvance Tracklight Spot is perfect geschikt voor accentverlichting die kan afgestemd worden op een specifieke winkelomgeving. Een 3-fase adapter zorgt ervoor dat de armatuur op alle standaardrails geïnstalleerd kan worden. Verschillende reflectoren zijn mogelijk: 15°, 24° en 38°.

Human Centric Lighting
Licht en zijn biologische effecten op het welzijn van de mens, het is en blijft een interessant topic. Ook Ledvance heeft hier uitgebreid aandacht voor. In die mate dat de fabrikant wil dat Human Centric Lighting (HCL) een integraal onderdeel wordt van algemene verlichting. Tijdens Light+Building presenteerde Ledvance een HCL productconcept: een slimme lichtschakelaar die het licht in een vergaderruimte automatisch aanpast aan de hoeveelheid beschikbaar daglicht. Met de schakelaar kunnen eveneens verschillende verlichtingsmodi worden ingesteld.

Tekst: Tom Rampelbergh
Beeld: Ledvance

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lumenpro partners

img_3402-kopieren“De setting van de showroom past perfect bij onze armaturen.”