Platform over licht en verlichting
Output

All-in-one noodunit leddriver maakt het makkelijk

elincom-foto-2-kopieren

12 april 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een noodunit die zowel een leddriver, een lithiumbatterij voor de back-up voeding en een batterijlader bevat? En die bovendien ook nog eens compacter qua afmetingen is als dezelfde oplossing met aparte modules? Dat is de HotSpot Plus van de Amerikaanse fabrikant Fulham.

Elincom, de distributeur van de leddrivers van Fulham, meldt ons dat naast de versie van 45W nu ook een uitvoering van 70W bestaat. De aansluiting van beide modellen is, dankzij het all-in-oneprincipe, eenvoudig. Bijkomend voordeel: elke armatuur wordt dankzij deze leddriver meteen ook een noodverlichtingsarmatuur. De geïntegreerde back-up voeding zorgt er immers voor dat bij spanningsuitval de lichtbron toch gevoed wordt. Er is geen extra lichtbron meer nodig die alleen maar gebruikt wordt tijdens noodsituaties. De noodunit met Lithium ijzerfosfaat batterijen krijgt 5 jaar garantie mee, ook op de accupack.

Elincom

De slanke 75W-uitvoering is bedoeld voor integratie in een armatuur.

 

Europese normen

De HotSpot Plus, CE en ENEC gekeurd, heeft een compacte behuizing. De versie van 70W is lang en smal (424 mm x 30 mm), die van 45W is korter en breder (229 mm x 82 mm). “Dankzij de aanwezige trekontlasting kan de 45W-uitvoering in het plafond ingebouwd of nabij de armatuur geplaatst worden”, horen we bij Elincom. “De slanke 70W-uitvoering is bedoeld om in een armatuur geïntegreerd te worden en heeft daarom geen ingebouwde trekontlasting. Dubbel uitgevoerde connectoren bij de 45W-uitvoering zorgen voor een simpele montage waarbij de netspanning eenvoudig door te lussen is.”

Specificaties

Fulham integreerde een maandelijkse en jaarlijkse zelftest-functie. Zolang alles in orde is, blijft de testschakelaar groen, bij een probleem kleurt hij rood. Een eenvoudige visuele inspectie volstaat om dit op te merken. Daarnaast is de noodvoeding programmeerbaar tussen 1W (540 minuten brandtijd) en 6W (90 minuten brandtijd). Standaard staat deze ingesteld op 3W en 180 minuten. De leddrivers zijn 0-10V dimbaar en in stappen van 1 mA programmeerbaar tussen 250 en 1400 mA (de 45W versie) en tussen 350 en 2400 mA (de 70W versie). Dit gebeurt via een gebruiksvriendelijke handheld programmeertool.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details