195602-16703_exterus_1-1-spread-over-2-paginas-kopieren
01:13
08-07-2019

ARCHITECT@WORK | Flexibel met 48V

Een geslaagde deelname aan Batibouw begin dit jaar, een eveneens geslaagde deelname aan Architect@Work en een meer dan geslaagde productlancering: het voorjaar van Exterus mag er zeker zijn.

Exterus is een nog relatief jonge speler op de verlichtingsmarkt. Volgend jaar blaast de in Roeselare gevestigde fabrikant 15 kaarsjes uit. Dat neemt niet weg dat ze in deze tijdspanne een hele weg hebben afgelegd. Een weg die hen naar Frankfurt (Light+Building) en, dichterbij huis, ook naar Brussel (Batibouw) en Kortrijk (Architect@Work) leidde. Deze laatste twee beurzen vielen perfect samen met de voorstelling van A-Track-Tif, een 48V magnetisch tracksysteem dat voor een aangename flexibiliteit zorgt.

Combinaties alom

A-Track-Tif is een magnetisch tracksysteem waarbij een hele reeks armaturen gecombineerd kunnen worden tot de gewenste oplossing voor een project. Zo zijn spots, lineaire armaturen, pendel- en opbouwarmaturen beschikbaar, in zwart of wit. Het profiel is op zijn beurt beschikbaar als opbouw-, pendel- en trimlessversie. Juri Vannieuwenborgh van Exterus: “Dankzij het magnetisme krijgen deze armaturen geen ‘vaste’ plaats. Ze kunnen
perfect op een later tijdstip elders in de track worden geplaatst.” De track bestaat uit twee voedingslijnen en twee stuurlijnen. “De Dali-versie geeft aan ieder toestel in de track een eigen adres waardoor elk toestel individueel dimbaar is”, legt Vannieuwenborgh uit. “De 1-10V versie is per lijn dimbaar. De flexibiliteit van A-Track-Tif gaat daarmee verder dan enkel het herpositioneren van armaturen. De perfecte dimming laat toe de verschillende functies van een ruimte optimaal te benutten. Een woonkamer die als bureel met lineaire verlichting wordt gebruikt wordt zo ’s avonds met één druk op de knop omgetoverd tot een sfeervolle ruimte waarbij de spots en pendelarmaturen de dienst uitmaken.”

Verschillend doelpubliek

Batibouw kreeg de primeur. Exterus had er een stand op de Light Avenue en stelde daar voor het eerst het tracksysteem voor. Vannieuwenborgh: “Naar Batibouw komen zowel professionelen, en dan vooral installateurs, en eindklanten. Het is een heel ander publiek dan ARCHITECT@WORK. De reacties waren uitermate positief. We merken het ook aan de vraag naar het flexibele systeem. Naar Architect@Work komen dan weer architecten en interieurarchitecten. Dat we dit jaar kunnen aanvatten met twee verschillende beurzen om onze nieuwkomer voor te stellen, is echt een meevaller.” 

Tekst: Tom Rampelbergh  
Beeld: Exterus

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: ARCHITECT@WORK , batibouw , Exterus

Lumenpro partners

lezing Thomas Rau Architect@WorkAbetec Zele, Multiline Licht, Interalu