Platform over licht en verlichting
Nieuws

Australis Seafoods selecteert Signify als hoofdleverancier van aquacultuur LED-verlichting voor duurzame maritieme visteelt in Chili

aquaculture-lighting-1

19 november 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Signify(Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting, is geselecteerd als hoofdleverancier van onderwater LED-verlichting voor de maritieme viskwekerijen van Australis Seafoods in Chili. Australis koos voor Signify vanwege zijn engagement voor een duurzame wereld, die de doelstellingen van Australis voor een verantwoorde en efficiënte viskweek sterk ondersteunt. Het gebruik van de aquacultuurverlichting van Signify bevordert een gezonde groei van de vissen, wat zich vertaalt in lagere voerkosten, minder infecties en schoner water.

“Volgens de VN wordt nu bijna 90% van de zeevisbestanden in de wereld volledig geëxploiteerd, overgeëxploiteerd of uitgeput. Er is nood aan een verstandig beleid om de visbestanden in stand te houden in combinatie met een verantwoorde viskweek”, zegt Bill Bien, CEO van Signify Agricultural Lighting.”Onze LED-verlichting zal Australis Seafoods helpen om de efficiëntie van zijn zalmkwekerijen op zee te verbeteren, de voederconversie te verhogen, de voerkosten te verlagen en het infectierisico te verminderen.”

Gezondere vis

De onderwaterverlichting van Signify bootst de zomerzon na, tot 100.000 lumen. Net als in de zomermaanden zet ze het voer beter om in groei (betere voederconversie), zodat er minder visvoer nodig is, wat resulteert in lagere kosten en schoner water.De verlichting die 5 meter diep is ondergedompeld, trekt de vissen aan en daardoor worden infecties door zeeluizen, die dichter bij de oppervlakte leven, drastisch verminderd.

Signify installeerde zijn Philips aquacultuur LED-verlichting eerst in de viskwekerij Moraleda van Australis in Aysén, Chili. Na het behalen van uitstekende resultaten in termen van groei en voederconversiepercentages (FCR), vroeg Australis aan Signify om de hele site te upgraden. Daarbij realiseerde de site de beste productieresultaten voor een Atlantische zalmkwekerij in de geschiedenis van Australis Seafoods.

Australis Seafoods streeft naar perfectie en garandeert de kwaliteit en versheid van zijn zalm volgens de duurzaamheidsnormen. Het bedrijf is bekommerd om de milieuomstandigheden en specialiseert zich in de verkoop van zalm en forel met de nadruk op duurzame productie met vissoorten uit Chileens Patagonië. Australis is zich ervan bewust dat het handhaven van een duurzame industrie op lange termijn de verantwoordelijkheid is van iedereen en het bedrijf engageert zich voor dit fundamentele principe.

Signify is al enkele jaren actief in de Chileense zalmindustrie met innovatieve fotoperiode systemen – die helpen de licht-donkercyclus te beheren – om de zalmproductie te optimaliseren. Atlantische zalm is zeer gevoelig voor veranderingen in de fotoperiode – de periode van dagelijkse verlichting – in zoet- en zeewater, en in het bijzonder tijdens de parr-smolt transformatie (een reeks fysiologische veranderingen waarbij jonge vissen zich aanpassen van het leven in zoet water naar het leven in zeewater).

Australis installeerde de fotoperiode systemen van Signify in de meeste van zijn viskwekerijen in regio XI van Aysén en gaat de systemen ook aanpassen in regio XII van Magallanes.

“Op het gebied van verlichting is Signify een innovatieve speler in de Chileense aquacultuurindustrie. Daarom, en na een vergelijkende evaluatie van de verschillende oplossingen en alternatieven, hebben we ze uitgekozen als onze hoofdleverancier van fotoperiode systemen voor onze visproductie”, verklaart Lucas Correa, Deputy Manager van Maintenance and Structures bij Australis Seafoods.

“Australis stond altijd open om nieuwe dingen uit te proberen: technologie, innovatie en verbeteringen. Vooral op het gebied van productie vinden we dat ze een stap voor zijn, altijd interesse tonen, analytisch zijn en beslissingen nemen op basis van echte studies en testen. We geloven dat onze wederzijdse inzet voor duurzame visteelt heel belangrijk is voor het bereiken van een goede samenwerking. Met Australis hebben we als één team kunnen ontwikkelen, met uitstekende logistieke en operationele ondersteuning op alle gebieden en in alle stadia van de productiecyclus,” stelt Bill Bien.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details