Platform over licht en verlichting
Output

Betrouwbaar, automatisch en toch eenvoudig

foto-1-luxendi-kopieren

25 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Waar vroeger gebouwbeheersystemen wel eens gekend stonden als complexe en logge systemen die bovendien moeilijk te installeren waren door de overvloed aan kabels, zien we vandaag een drastische vereenvoudiging in al deze aspecten. Waar nodig ondersteunen specialisten, zoals bijvoorbeeld Luxendi, zodat elke installatie groot of klein tot een goed einde komt.

Voedingen, drivers, lenzen, heatsinks,… Met een uitgebreide voorraad staat Luxendi klaar om elk project tot een goed einde te brengen.

 

Comfort en flexibiliteit. De voordelen van een gebouwbeheersysteem zijn misschien ietwat cliché maar wel de nagel op de kop. Want met een gebouwbeheersysteem gebeuren heel veel processen automatisch, op basis van verzamelde data en geprogrammeerde handelingen. En laat je niets wijsmaken, zowel residentiële als commerciële gebouwen hebben baat bij een goed uitgekiend systeem. Het kan namelijk leiden tot intelligent beheer van het complex, een lager energieverbruik, een groter gevoel van veiligheid, en zo meer. KNX is een van die systemen die de laatste jaren een felle opmars kende, niet in het minst dankzij de relatief eenvoudige installatie ervan. Minder kabels en dat betekent een kortere installatietijd. Ook het risico op brand door kortsluiting daalt aanzienlijk.

Voeding moet er zijn

Een KNX-installatie maak je zo groot of klein als nodig, van enkele apparaten tot een complexer systeem van enkele honderden aangesloten apparaten. Met apparaten bedoelen we verlichtingsarmaturen, beweging- en aanwezigheidsmelders, schakelaars, zonnewering, airco, verwarming,… Een voeding is sowieso nodig om heel het systeem operationeel te krijgen en houden terwijl actuatoren een gegeven opdracht, bijvoorbeeld het gebruik van de schakelaar om de zonwering omhoog te doen, vertalen zodat in dit geval de zonwering effectief omhoog gaat. Zonder voeding en zonder actuatoren gebeurt er niets en lijkt het hele systeem defect te zijn.

Meer dan licht alleen

KNX doet dus, net als alle andere gebouwbeheersystemen, meer dan alleen het automatisch aan- en uitschakelen van de verlichting, al is dat natuurlijk het meest gekende voorbeeld. De mogelijkheden zijn echter veel groter dan dat. Denk maar aan alle achterliggende procedures of handelingen die nodig zijn, of net niet, voor en na gebruik van bepaalde ruimtes. Het is immers niet nodig om een kuisploeg te sturen naar een vergaderzaal die niet werd gebruikt, het is niet nodig een verdieping van een kantoorgebouw te verwarmen wanneer er niemand aanwezig is of zal zijn die dag. Allemaal geautomatiseerde processen die voortvloeien uit het capteren van data en verwerken in een gebouwbeheersysteem.

Partner in het proces

Luxendi is vooral bekend geworden dankzij de officiële verdeling van de Xicato led lichtbronnen in onder meer de Benelux. Maar Luxendi verdeelt meer dan Xicato alleen. Luxendi geeft fabrikanten van verlichtingsapplicaties de mogelijkheid om snel te schakelen in de ledmarkt en hun productportfolio uit te breiden, gebaseerd op leds en accessoires die een duurzaam en kwaliteitsvol eindproduct garanderen. Ze biedt een breed gamma van accessoires – drivers, reflectors, lenzen, heatsinks,… – en mogelijkheden voor maatwerk en assemblage. Het maakt van het bedrijf, dat onderdeel uitmaakt van de internationale Eight Lakes group, een interessante partner. “We bieden onze aanzienlijke voorraad kwalitatieve producten, onze expertise ter zake en onze flexibiliteit snel te kunnen schakelen aan onze klanten aan om samen hun projecten uit te werken”, klinkt het bij Luxendi.        

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details