Platform over licht en verlichting
Nieuws

Bouwwoede in Mechelen

foto-3-sg-lighting-kopieren

24 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Aan één van de drukst bevaren zeeroutes ter wereld, eentje waar de weersomstandigheden niet van de poes zijn, vinden we SG Lighting. Deze Noorse fabrikant zet, ingegeven door deze barre omstandigheden, volop in op kwalitatieve producten die weer en wind kunnen doorstaan.

SG Lighting Benelux vervult binnen de Noorse holding een zeer belangrijke rol. De afdeling kent mooie groeicijfers in de eigen markt en eind dit jaar nog wordt er letterlijk uitgebreid. Aan het recent opgetrokken gebouw in Mechelen heerst er opnieuw een fervente bouwwoede. “We trekken hier een extra magazijn op”, bevestigt Judith Keirsmaekers, Country Manager SG Lighting Benelux. “Deels om onze activiteiten in de Benelux te blijven doen volgens de verwachtingen van onze klanten, maar ook om de leveringen in heel Europa uit te voeren.”

Drie pijlers

Marc Turcksin, Sales & Marketing Manager BeLux, schetst een beeld van wie SG Lighting is: “SG Lighting, dat is een passie voor verlichting. Dat is dagelijks bezig zijn met het DNA van de firma.” DNA, het woord is gevallen. Drie pijlers staan centraal bij de Noorse fabrikant. “Levertermijnen mogen niet de pan uit swingen”, steekt Turcksin gepassioneerd van wal. “De meeste van onze toestellen liggen bij ons op voorraad en zijn dus zeer snel beschikbaar. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten houden we steeds het gebruiks- en installatiegemak in de gaten. We voegen geregeld handige features aan armaturen toe zodat ze er toch uit springen, bijvoorbeeld ophanghaakjes aan een zware klokarmatuur. Een wereld van verschil voor de installateur. Dit alles doen we, en dat is de derde pijler, met de focus op een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien zijn we in staat, door alles in eigen beheer te doen, lange garanties tot tien jaar (anti-corrosie) te geven.”

Tovdal is een krachtig en compact ‘highbay’ armatuur.

Een nieuw ingrediënt

“Onze basis is solide”, benadrukt Keirsmaekers. “Mede dankzij ons sterk assortiment downlighters hebben we een sterk fundament weten op te bouwen. Wat we hebben, koesteren we, behouden we en verbeteren we waar mogelijk. Tegelijk achten we de tijd rijp om een extra stap te zetten. We voegen meer en meer het ingrediënt ‘design’ toe aan nieuwe ontwerpen om zo extra mogelijkheden te creëren. De samenwerking met de installateurs loopt zeer goed, onze doelstelling nu is eenzelfde partnership met architecten uit te bouwen. Met ons sterk bestaand assortiment en de nieuwe productontwikkelingen onder de arm zijn we in staat om meer en meer projecten af te werken.”

Noors pragmatisme

Uit het uitgebreide SG Lighting-aanbod twee nieuwkomers kiezen is geen eenvoudige klus. Uiteindelijk kiezen Marc Turksin en Judith Keirsmaekers voor Artes en Langfoss, twee uiteenlopende armaturen maar beide doorspekt met het SG Lighting DNA. “Artes is een fraaie, decoratieve wandarmatuur die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden”, aldus Turcksin. “Geen vernieuwend design maar wij verbeteren het. Trapsgewijze instellingen voor een piekfijne afstelling van de lichtbundel, twee ingangen om doorlussen mogelijk te maken en een dubbele snelconnectie voor de lichtbundel naar boven en beneden.

Langfoss is een krachtige schijnwerper die volledig tot zijn recht komt bij het verlichten van grote ruimtes, transport- en opslagruimtes, speelplaatsen, voetbalterreinen en parkings. De schuine bovenkant zorgt ervoor dat eventuele sneeuw eraf glijdt. De asymmetrische optiek zorgt voor een mooie verspreide lichtbundel. Ook bij Langfoss vind je het Noorse pragmatisme zoals de mogelijkheid voor een perfecte graduele inclinatie en de makkelijke montage van dergelijke kolos.”       

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details