Platform over licht en verlichting
Nieuws

De prijzenkast breidt uit

foto-1-multiline-kopieren

9 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Na de uitbraak van de wereldwijde pandemie en de bijbehorende maatregelen hernemen we met z’n allen, in de mate van het mogelijke natuurlijk, het ‘normale’ leven. Niets leuker dan dat te doen met goed nieuws. En dat gebeurt vandaag bij Multiline, dat een mooie design award ontvangt voor een nieuwe collectie buitenverlichting.

De Farmani Groep organiseert elk jaar, en dit sinds 2016, de European Product Design Awards en wil daarmee de waardering voor productdesign wereldwijd bevorderen. De groep telt bovendien nog een aantal internationale awards, zoals onder meer de International Design Awards (IDA) en de Annual Lucie Awards for Photography.

Deze laatste wordt vandaag beschouwd als één van de meest prestigieuze fotografie-awards ter wereld. Je kan dus zeker spreken van een prijs met internationale weerklank. Multiline valt dit jaar in de prijzen met Nio, haar nieuwe collectie buitenverlichting.

Een streep licht

Multiline en ervaren product designer Stan Maes sloegen de handen in elkaar bij de ontwikkeling van Nio. Het architecturale karakter van deze paalarmatuur en de lineaire lichtuitstraling vallen meteen op. Niet zomaar ‘een streepje’ licht trouwens, wel een lichtuitstraling die van boven tot beneden volledig doorloopt. Kijken we naar de vormgeving, dan zien we de beschikbaarheid van een rechte Nio of eentje in hoekvorm, in twee mogelijke hoogtes (640 en 940 millimeter).

Het totale vermogen en de bruto lichtoutput variëren naargelang de gekozen versie. De lage heeft een totaal vermogen van 23,2W met een bruto lichtoutput van 2020 lumen, bij de hoge versie zijn die cijfers respectievelijk 34,6W en 3030 lumen. De kleurtemperatuur is steeds 3000K. Voeg daarbij de mogelijkheid om de onderdelen van Nio makkelijk te kunnen demonteren, volledig in lijn met het almaar populairder wordende circulariteitsprincipe, en je merkt meteen waarom de professionele jury de innovatieve, functionele en duurzame eigenschappen van het toestel aanstipte.

Polyvalent paaltje

Nio is een energiezuinige armatuur, vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium, die voorzien is van een waterdichte IP65 ledstrip en een IP67 driver. Een extrusieprofiel van PMMA schermt dit alles mooi af. Bovendien heeft deze gesatineerde afscherming een geribde look wat enerzijds zorgt voor een zachte en uniforme verdeling van het licht en anderzijds aan het geheel een esthetische uitstraling geeft. Een zwarte afscherming is eveneens beschikbaar. “Gebruik deze en je krijgt, ook als het licht niet brandt, een mooie eyecatcher”, schetst de fabrikant.

De strakke vormgeving van Nio laat dan weer toe om de armaturen naadloos te integreren in zijn omgeving. Multiline ziet een prominente rol weggelegd voor Nio wanneer architecturale details in de spotlights moeten worden gezet en om eventueel de aandacht weg te trekken van storende elementen. Op openbare plaatsen en langs paden en trappen bewijst Nio haar nut, enerzijds door de ruimte te bepalen en anderzijds door het signaleren van eventuele obstakels. “Nio is een modern paaltje dat er niet alleen elegant uit ziet maar ook voor veiligheid zorgt door zones uit te lichten”, vat Multiline samen. “De rand van een terras, ingangen, wandelwegen en paden die anders in het donker blijven, worden door Nio passend verlicht.”

Uiterlijk

Zoals alle buitenverlichting van Multiline wordt ook Nio afgewerkt met een weerbestendige poederlak, verkrijgbaar in het wit, zwart, alu-grijs en antraciet. Alle kleuren zijn mat en hebben een fijne structuur. Andere RAL-kleuren zijn beschikbaar op aanvraag. Multiline ziet private tuinen, parken en de omgeving van bedrijfsgebouwen als ideale toepassingsgebieden.       

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details