Platform over licht en verlichting
Output

Drupl Uplight: voor verlichte geesten

drupl-suspended-white-str_004-kopie-kopieren

17 maart 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De juiste kantoorverlichting voorkomt gezondheidsproblemen en een bedrukte gemoedstoestand. Waar te fel licht – en een te groot lichtcontrast – vooral migraine en hoofdpijn veroorzaakt, voelen mensen zich bij te weinig licht dan weer futloos en vermoeid. Modular Lighting Instruments paste de vier fundamenten van lichtcomfort – lichtsterkte, helderheid, contrast en verblinding – toe op haar kantoorklassieker Drupl, voorzag hem van een algemeen lichtpunt bovenaan en doopte hem tot Drupl Uplight: een armatuur voor verlichte geesten.

Een gefinetunede klassieker

De klassieke Drupl heeft sinds zijn geboorte in 2015 stap voor stap werkterrein gewonnen, tot de absolute kantoorlieveling die het nu is. Als focusverlichting boven bureaus en werktafels, maakte Drupl deel uit van een groter lichtplan. Door de uitbreiding met een bovenverlichting op de armatuur, catert Modular L.I. met Drupl Uplight de vraag naar een multifunctionele tool: doorfocuslicht met algemeen licht te combineren, volstaat Drupl Uplight voor een volledig en comfortabel lichtplan.

Drupl Uplight kan gebruikt worden in drie verschillende standen: enkel de vertrouwde Drupl-focusverlichting; enkel de algemene bovenverlichting; of beiden voor een perfect verlichte en stimulerende werkomgeving. Net als bij de 1e generatie Drupl, voldoet ook de Drupl Uplight aan de EN12464-1-norm met een Unified Glare Rating (UGR) – of verblindingsfactor – van 11.

De efficiëntie van een druppel

Deze lage UGR wordt verkregen door de specifieke vorm van Drupl, die tevens verantwoordelijk is voor de naam van de armatuur. Het licht van de ingewerkte ledstrip wordt niet (zoals bij de meeste led-armaturen) verspreid door een diffuseerplaat, maar gaat door een reeks druppelvormige lenzen die de lichtstralen in verschillende hoeken uitzendt en door de unieke bolle vorm verblinding voorkomt. Afhankelijk van hoe hoog Drupl hangt, kunnen de stralen in een hoek van 50°, 80°, 100°en 120° schijnen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details