Platform over licht en verlichting
Spotlight

Een hernieuwde liefde voor kantoorverlichting

limba_0_190124_7429-kopieren

13 november 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Digitalisering, individualisering, demografische transitie, war for talents, telewerken en (meer) aandacht voor de balans werk-privé. Al deze factoren beïnvloeden (on)rechtstreeks de huidige werkvormen en ook de kantoorindelingen. Natuurlijke materialen, veel groen, ontspanningsruimten en proactieve overlegruimtes… dit alles stelt hogere eisen aan de verlichting.

Nieuwe of veranderende indelingen van kantoren vragen om nieuwe ruimteconcepten waarbij ook de verlichting aandachtig moet worden bekeken. Licht wordt namelijk, en terecht, gezien als een doorslaggevende factor voor een hoge arbeidsproductiviteit en gemotiveerde werknemers. Dat weet ook de Duitse fabrikant TRILUX die met een flinke uitbreiding van haar assortiment kantoorverlichting lichtontwerpers en architecten meer creatieve vrijheid wil geven. “Het lichtkanaal Finea LED en de veelzijdige Creavo LED en Arimo Fit LED zijn stuk voor stuk armaturen die hun signatuur achterlaten in een ruimte”, horen we van TRILUX.

“Zichtbare bouwkundige plafonds zijn de trend, gependelde verlichting biedt hier de uitkomst.”

 

Kwaliteit over de hele lijn

Lichtkanalen versterken en accentueren elk interieur, zowel door de plaatsing als met de lichtkwaliteit. Met Finea LED voegt TRILUX nu een flexibel en modulair systeem aan haar assortiment toe. Voorop staat de eenvoud bij het configureren wat betreft afmetingen, vormgeving, installatiewijze, lichttechniek en sensortechniek. “Een maximale vrijheid bij het plannen, want alles kan”, benadrukt Willem Dammers van TRILUX. “Gericht licht of strijklicht, Active-uitvoering met Human Centric Lighting, een hoge kleurweergave-index van CRI90 of geïntegreerde noodverlichtingscomponenten, het is allemaal mogelijk. Daarmee voldoet Finea LED aan alle denkbare voorschriften en aan de gestelde esthetische eisen. Bovendien helpt een intuïtieve online configurator lichtplanners en installateurs om de veelzijdige mogelijkheden te ontdekken en te benutten.”

Dammers meldt dat Finea LED bovendien geschikt is om te linken aan het lichtmanagementsysteem LiveLink waardoor Energy Monitoring en Light Monitoring toegankelijk zijn. “Deze real-time monitoring van operationele gegevens levert belangrijke inzichten in het energieverbruik en maakt predictive maintenance mogelijk”, aldus Dammers.

Finea LED: een lineair systeem met een hoogwaardige afwerking.

 

Toekomstgericht

Kantooromgevingen en ledpanelen gaan nog steeds hand in hand. Toch zijn deze armaturen, die bovendien allemaal op elkaar lijken, niet de meest efficiënte en kunnen ze voor ongewenste neveneffecten zorgen. Met Creavo LED en Arimo Fit LED, de opvolger van de gekende Arimo Slim LED, zet TRILUX in op toekomstgerichte allroundoplossingen. “Creavo biedt een unieke vrijheid”, benadrukt Dammers. “Inbouw-, opbouw- en pendelarmaturen, gaande van een kleine vierkante inbouwoplossing tot een langwerpige pendelarmatuur, staan ter beschikking, dertien formaten in totaal. Voeg daarbij een brede selectie aan lichttechnische mogelijkheden en modulematen en Creavo LED is de ideale oplossing voor elke verlichtingstaak in kantoren en onderwijs. Zo zorgt de intelligente tweedelige ConVision® technologie er voor dat er duidelijk minder verblinding optreedt en dat storende meervoudige schaduwen niet voorkomen. Ook Creavo LED kan gekoppeld worden aan het lichtmanagementsysteem LiveLink.”
Specifieke designelementen en de mogelijkheid om de behuizingskleur en optiek te personaliseren, geven aan Arimo Fit LED haar attractieve en unieke verschijningsvorm.

TRILUX voorziet bovendien een ruim assortiment aan optieken, lichtstromen, montagewijzen en kleurweergave-indexen. “Arimo Fit LED kan zo elke verlichtingstaak op kantoor met gemak de baas.” Speciaal voor deze grote uitbreiding van het kantoorassortiment ontwikkelde TRILUX een interactieve digitale experience op haar website  www.trilux.com.    


Get Inspired By Light is een online magazine van TRILUX voor architecten en lichtontwerpers.
Het doel is om te informeren en inspireren, met en over licht.

Het online magazine staat boordevol inspirerende projecten, interessante interviews en tips & tricks voor verlichtingsprofessionals. Bekijk online: www.getinspiredbylight.com

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details