Platform over licht en verlichting
Nieuws

Een lichtpuntje in de donkere tijd van het jaar: Met uitstekende lichtkwaliteit zorgt Occhio voor leefcomfort

mito_largo_bronze

5 december 2019 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Het juiste licht is van essentieel belang: Naarmate de dagen korter worden, neemt de behoefte aan een warm en behaaglijk huis toe. Naast het unieke design biedt Occhio lichtkwaliteit van de bovenste plank – voor thuis, de werkplek of voor een bijzonder cadeau.

Lampen van Occhio schitteren door hun karaktervolle vormen die dankzij hun elegante gestalte nooit te opdringerig zijn, niettemin vormen ze designaccenten en plaatsen ze de perfecte verlichting nog effectiever op de voorgrond. Met innovatieve lampenseries weet Occhio steeds weer te inspireren als het gaat om design en lichtkwaliteit – als cadeau voor iemand anders, maar ook voor uzelf.

 Sento – klassieke schoonheid

Subtiel, klassiek en stijlbepalend – de lampenserie Sento brengt tijdloos design en unieke lichtkwaliteit samen in een alomvattend systeem. Afwerkingen als roségoud of brons betoveren met hun elegante glans. Daarnaast biedt Sento innovatieve functies waardoor het systeem aan elke afzonderlijke ruimte kan worden aangepast. Directe en indirecte verlichting zijn los van elkaar met een handgebaar aan te sturen via »touchless control«of het Occhio air besturingssysteem op basis van Bluetooth-technologie (optioneel).

Sento lettura – de perfecte leeslamp voor wie de allerhoogste eisen stelt aan design en functionaliteit. De arm van de lamp is in twee lengtes leverbaar en draaibaar, zodat het licht helemaal kan worden afgestemd op iedere situatie. De hoogwaardige lensoptiek zorgt voor gericht, verblindingsvrij licht.

Sento verticale – een designstatement dat van licht een kunstwerk maakt. Deze draaibare ledwandlamp tovert met twee lenzen (optioneel) de karakteristieke lichtkegel van Occhio op de muur.

Sento sospeo – een perfecte symbiose van topdesign met maximaal licht- en bedieningscomfort. Met deze in hoogte verstelbare hanglamp, die met een intuïtieve, aanrakingsvrije besturing direct in de armatuurkop weet te overtuigen, kunnen verschillende verlichtingsscenario´s worden ingesteld voor een ruimte.

Mito – Purisme en extravagantie perfect in balans

Mito verenigt een aantrekkelijk ontwerp met topinnovatie. De karakteristieke cut geeft Mito een unieke uitstraling en de revolutionaire lichttechnologie zorgt ervoor dat deze lamp als door toverkunst aan te sturen is.

Mito sospeso – Dit meesterwerk is in twee verschillende maten en zes verschillende hoogwaardige afwerkingen leverbaar. Er is dus een passende uitvoering van deze aansprekende lamp voor elk interieur. De kleurtemperatuur van de in hoogte verstelbare hanglamp kan traploos van warm naar wat koeler worden ingesteld en dus perfect aan de situatie worden aangepast – heel eenvoudig met een handgebaar of via Occhio air (optioneel). Voor de lichtverdeling kunt u kiezen tussen directe en indirecte verlichting. Gericht, verblindingsvrij licht dat naar beneden schijnt zorgt in dit geval voor een zachte en homogene verlichting.

Mito largo – met elegantie en gemak zet de iconische Mito largo elke ruimte in het juiste licht. Daarbij gaat de lamp als vanzelfsprekend op in de ruimte en geeft zij een krachtig statement af op het gebied van Interior Design. Haar verschijning en het subtiel afgestemde lichteffect creëren een bijzondere sfeer.

Mito raggio – de elegante booglamp Mito raggio is een knap staaltje verlichting voor elke ruimte. Op krachtige wijze zorgt zij voor de juiste lichtinval in woon- en loungeruimtes. Intuïtieve functies als »color tune«, om afhankelijk van de situatie te kunnen wisselen tussen warm en koud licht, of »up/down fading«, voor traploos overschakelen van directe naar indirecte verlichting en vice versa, zorgen voor een perfecte lichtervaring. Dankzij de aanvullende »touch sensor«waarmee de ragfijn vormgegeven carbon body is uitgerust, is de lamp gemakkelijk en rechtstreeks te bedienen.

Mito linear – de mooiste vorm van licht

Met Mito linear geeft Occhio een volledig nieuwe invulling aan de bekroonde Mito-reeks. Mito linear combineert minimalistisch design met de modernste verlichtingstechniekr, zowel op de werkplek als in de privé-omgeving. Innovatieve elementen als ’touchless control’ en »color tune«staan garant voor de unieke ‘joy of use’ van Occhio.

Mito volo – eenvoudigweg spectaculair Bij interactie met deze hanglamp komt haar ware talent echt tot uiting: Hanglamp Mito volo kan met één hand eenvoudig en afhankelijk van de situatie in hoogte worden versteld. De lamp is zonder aanraking te bedienen en wel direct daar waar het licht wordt geproduceerd – bij de armatuurkop.

De magie van de bediening

Dankzij hun geraffineerde functies maken Occhio-lampen een echte belevenis van de interactie met licht. De lampen zijn met eenvoudige gebaren intuïtief te bedienen. Daarnaast is het licht gemakkelijk aan te passen aan de ruimte – door middel van een tablet of een smartphone met Occhio air.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details