Platform over licht en verlichting
Projecten

Een ode aan Frankrijk

delta-light-foto-1-kopieren

5 april 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Buitenverlichting hoeft niet altijd permanent te zijn. Ook evenementen van tijdelijke aard verdienen een aangepaste setting. In het voorjaar van 2017 liep in de Gentse Sint-Baafsabdij een tentoonstelling van fotograaf Michiel Hendryckx. Terwijl binnen de foto’s in het juiste licht baadden, werd ook de buitenzijde van de abdij mooi verlicht.

Het poëtisch decor van de Sint-Baafsabdij bleek de perfecte setting voor de tentoonstelling ‘Het verlangen naar Frankrijk’ van fotograaf Michiel Hendryckx. Frankrijk is Hendryckx’ tweede vaderland, een liefde die van kindsaf aan duidelijk is. De fotograaf wordt geboren in Adinkerke, op amper een kilometer van de Franse grens. In zijn jeugd speelt hij vaak in de duinen, aan Belgische en aan Franse zijde van de grens.

Boek en tentoonstelling

De vele jaren die Hendryckx in Frankrijk doorbracht, al spelend en later al reizend, mondden uit in een boek en een tentoonstelling. ‘Het verlangen naar Frankrijk’ is een bezegeling van de jarenlange intieme band. Hendryckx dook in de geschiedenis en toonde de bezoekers zijn huis in de Argonne en al zijn lievelingsplekken, van Picardië tot de Pyreneeën, in wat hij het mooiste land ter wereld noemt.

Delta Light

Met buitenverlichting kan in een tuin of in een muur een bepaald element uitgelicht worden.

 

Dat de tentoonstelling in Gent plaatsvond, mag ook geen toeval heten. Hendryckx woont immers al heel lang in de stad. Hij noemt de Sint-Baafsabdij een verborgen parel in de stad. “De spanning tussen de korrel van het oude klooster en het precieze van mijn foto’s zal wonderlijk zijn”, verklaarde Hendryckx voor de tentoonstelling haar deuren opende.

Toegevoegde waarde

De belichting van elke foto verdiende vanzelfsprekend de nodige aandacht. De foto’s moesten volledig tot hun recht komen. De poëtische setting onbenut laten, was echter uit den boze. De Sint-Baafsabdij zelf werd eveneens van een mooie verlichting voorzien zodat deze aan de beleving van de bezoekers een extraatje toevoegde. De keuze viel op de armatuur Kix S Pin van Delta Light.

Delta Light

Het aanlichten van deze monumentale muur geeft extra karakter aan de omgeving.

 

De Kix-collectie wordt best omschreven met de trefwoorden flexibel, subtiel, elegant en krachtig. “Ondanks zijn eerder compacte vorm onderscheidt de Kix zich door zijn kwaliteit en zijn lichtopbrengst”, benadrukt de fabrikant. “Zijn grote beweeglijkheid maakt de armatuur een ideale oplossing voor gebruik aan wandelpaden, om bomen of standbeelden te accentueren of om een gevel of bepaalde tuinelementen uit te lichten. Zo wordt diepte gecreëerd of aangegeven waar juist een pad of een oprit zich bevindt.” Kix is beschikbaar in een wandversie, gemonteerd op een paaltje of met een pin. Van Kix zijn ook verschillende versies verkrijgbaar, naast een eerder robuust model bestaan ook een S(mall) en een M(edium) versie. Bij de Kix S werd de powerled gecombineerd met een lens en dit zorgt voor een 10° lichtbundel. Alle modellen beschikken over een IP65 beschermingsgraad en zijn beschikbaar in alu- en donkergrijs. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details