Platform over licht en verlichting
Thema's & Specials

Eén partner voor licht en connectiviteit

foto-2-ledsgo-kopieren

2 oktober 2019 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Een paar jaar geleden stapten we met zijn allen over naar ledverlichting. Vandaag willen we allemaal dat we deze perfect kunnen aansturen, liefst een aansturing die we combineren met andere, niet-verlichting gerelateerde toestellen. En graag in samenwerking met één partner die dit alles tot een goed einde kan brengen.

“LEDsGO is zo’n partner”, stelt Geert Dobbelaere. Hij is bij de firma betrokken sinds de oprichting in 2011. “LEDsGO ontwerpt en produceert kwalitatieve ledverlichtingsoplossingen die we eventueel nog uitbreiden met een intelligente aansturing van de verlichting én andere functies. Ledverlichting is meestal het startpunt. We krijgen weliswaar steeds vaker de vraag naar een totaaloplossing, dat wil zeggen energiebesparende ledverlichting én een intelligente aansturing. Klanten die een aansturingssysteem van bijvoorbeeld motoren van luiken of poorten wensen, eventueel gekoppeld aan andere gebouwbeheersystemen, zonder een link met ledverlichting kunnen ook bij ons terecht. Het hoeft niet altijd met ledverlichting te zijn.”

Flexibiliteit, vochtbestendigheid, levensduur en eenvoud bij installatie waren belangrijke aandachtspunten bij de ledverlichting in dit outdoorproject. (Beeld: Hugo Hebrard)

 

Connectiviteit is hot

Vroeger was het eenvoudig. Elk toestel werd bediend aan het toestel zelf, de verlichting schakelde je in of uit met de schakelaars. Vandaag zijn de mogelijkheden veel talrijker. Natuurlijk bedienen we nog steeds de toestellen en de verlichting op de ‘oude’ manier, maar het is niet langer de enige manier. Steeds meer komt de vraag om alles, gaande van verlichting over verwarming, airco en rolluiken tot zelfs de was- en koffiemachines, vanop afstand én automatisch te besturen. Koppelen we deze toestellen aan elkaar, dan hebben we een heel netwerk. Dobbelaere: “Nieuwe technologieën met elk een eigen communicatieprotocol maken het geheel soms complex op het vlak van compatibiliteit. LEDsGO wil het eenvoudig houden, zowel voor gebruikers, installateurs als servicemedewerkers. Onze R&D-afdeling ontwikkelde een standaard die in staat is om alle communicatie te doen voor de aansturing. We maken gebruik van de gerenommeerde software van Casambi, een bedrijf waarmee we heel intens samenwerken. Uiteraard volgen we nieuwe ontwikkelingen op de voet, want technologie staat nooit stil.”

Op maat gemaakte verlichting voor gebruik bij weefgetouwen. Ook hier werden speciale eisen gesteld. (Beeld: Foces Advertising)

 

Vooral op maat

Ook LEDsGO werkte een oplossing uit om verlichting en, indien gewenst, andere zaken aan te sturen. “We werken met een aantal standaardmodules, de ‘bouwblokken’ van een slim aansturingssysteem”, legt Dobbelaere uit. “Een voorbeeld van dergelijke bouwblok is onze 4-kanaalsdrukknopmodule die het mogelijk maakt om verlichting draadloos aan te sturen met bestaande drukknoppen. Al is het merendeel van de oplossingen die we creëren maatwerk. Soms volstaat het om bestaande modules aan de wensen van de klant aan te passen. Bij andere projecten dienen we een totaaloplossing vanaf nul uit te werken. Het ontwerp, de creatie van prototypes, testen, finetunen, productie van de modules… alles gebeurt bij ons in huis zodat we heel snel kunnen ingrijpen wanneer dit nodig is. Eén gesprekspartner begeleidt een klant doorheen het volledige proces. Geen vergissingen, geen verkeerde of verkeerd geïnterpreteerde informatie. Snel, efficiënt en zonder zorgen komen we tot de gewenste oplossing.”

“Naast Ledverlichting is LEDsGO  ook partner voor het ontwerp en productie van connectiviteitsoplossingen/sturingen.”
(Beeld: Valerie Clarysse)

 

Samen ontwikkelen

Ledlicht integreren in een bepaald product? Eén of meer extra functies aansturen? “Geen vraag is te gek”, aldus Dobbelaere. “Dan gaat het meestal over toepassingen die onze klanten niet in hun standaardgamma hebben. Samenwerken om tot een eenvoudige maar intelligente totaaloplossing te komen, ook dat doen we met LEDsGO. Zo werkten we al oplossingen uit waarbij we ledverlichting integreerden in badkamermeubels en –spiegels of waarbij we een centrale bediening van motoren, verlichting en sensoren van zonwering ontwikkelden. Een bestaand systeem gebruiken om de verlichting aan te sturen zonder dat er kabels of voorzieningen zijn? Geen zorgen: kap- en breekwerk is niet nodig. De aanwezige bekabeling en lichtschakelaars blijven dan actief en draadloze schakelaars worden toegevoegd daar waar de klant het wil.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details