Platform over licht en verlichting
Projecten

Een perfecte belichting doet kopen

naamloos-1-kopieren-1

27 april 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Een bakker, een slager, een juwelier, een kledingwinkel. Allemaal willen ze een passende verlichting, zowel voor de uitlichting van de winkel als van de tentoongestelde producten. Het juiste licht op een product laat dit perfect tot zijn recht komen, met positief effect op de verkoopcijfers.     

Al sinds 2013 werkt verlichtingsfabrikant Exterus rond de creatie van de juiste sfeer in retail en hospitality. Verschillende kleurtemperaturen en veel aandacht voor de lichtkwaliteit zijn de ingrediënten. “Elk product ‘eist’ als het ware een specifieke kleursaturatie om het correct te kunnen weergeven”, aldus Juri Vannieuwenborgh van Exterus.

Verscheidenheid aan modules

Nergens zo veel verschillende producten op een ‘kleine’ ruimte als in een supermarkt. Vlees, vis, fruit, brood en patisserie liggen er als het ware broederlijk naast elkaar te wachten op een koper. “Wat betreft voeding zorgen we voor puur maatwerk qua kleurspectrum”, benadrukt Juri. “Elk product vraagt een andere belichting. Met onze expertise qua maatwerk kunnen we alle producten vers en aantrekkelijk weergeven, zonder schadelijke invloeden van uv-licht. Maar ook in kledingwinkels tonen we de verschillende mogelijkheden qua kleursaturatie en hoge kleurweergave waarvan we gebruik kunnen maken. Zo zorgen we voor een sprankelende weergave van allerlei modeartikelen.

foto-1-exteruskopie-kopieren

Een juwelier, een lingeriewinkel, een restaurant en een slagerij. Vier verschillende projecten die door Exterus werden voorzien van een specifieke verlichtingsoplossing gericht op het product.

 

De technologie die we inzetten herbergt meerdere jaren van intensief onderzoek, specifiek gericht op verlichting in de detailhandel. Onze Fashion-toestellen genereren schitterende kleuren met aangename warme tinten en een hoge verzadiging, dit uiteraard volledig zonder de schadelijke uv-factor. We verkrijgen ook intense witte tinten dankzij de specifieke blauwe lichtcomponent, ideaal voor de perfecte weergave van witte kledij.
”Exterus beschikt daarenboven over een Art-versie die in musea en andere toepassingen waar een volledig spectrum nodig is, ingezet kan worden. Deze Art-versie zorgt voor een hoge kleurweergave (CRI 97) en een perfecte color consistency.

Voor toepassingen in de Beauty-sector is een module beschikbaar die een reeks huidtinten in het meest flatterende licht plaatst, met een warmte vergelijkbaar met die van een gloeilamp (2700K).

Het verschil tonen

Bij Exterus houdt het niet op bij het verkopen van de gewenste producten. “We bieden de nodige ondersteuning aan de groothandel, installateur en eindklant”, schetst Juri. “Zo zorgen we bijvoorbeeld voor een demo ter plaatse of in onze eigen demoruimte. Op het gebied van relighting bieden we een maatwerkservice aan die een 1-op-1 vervanging voorziet zonder dat wijzigingen aan de inbouwmaat en –dieptes nodig zijn. Samen zoeken we de beste oplossing om dure werken aan het plafond te vermijden. De investering in een gepaste verlichting heeft een grote invloed op het verbruik. Een Return On Investment van 2 of 3 jaar is geen uitzondering.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details