Platform over licht en verlichting
Nieuws

Een Urban Jungle in Meise

foto-3-lightlab-kopieren

1 mei 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Een belevingsevenement op een speciale locatie en dat om de twee jaar. Dat is Lightlab van de gelijknamige verlichtingsdivisie van Rexel. De Plantentuin in Meise zoals je hem nog nooit zag, dankzij de inspanningen van ruim 40 verlichtingspartners.

De Plantentuin in Meise is sowieso de moeite waard om een bezoek te brengen. Een van de grootste botanische tuinen ter wereld zette de deuren van enkele serres open voor Lightlab 2019, een belevingsevenement om verlichting te ontdekken in een speciale setting. Met respect voor de planten, waaronder een reeks zeldzame exemplaren, toverden de verlichtingspartners van Lightlab de serres om tot een ware Urban Jungle. Binnen- en buitenverlichting, nood- en vluchtwegverlichting en enkele klank- en lichtshows lagen op het traject. Een bloemlezing van hoe we Lightlab 2019 beleefden.

Lightlab

Enkele sfeerbeelden van een geslaagd Lightlab 2019.

 

Planten en licht

Per shuttle stroomden de bezoekers toe in de Plantentuin. Een feeërieke verwelkoming en een korte wandeling langs een leuk verlicht bospad leidde ons langs het Lightlab-kasteel. De mooie verlichting ervan toverde het kasteel om tot een baken te midden van de ‘ongerepte’ natuur. Een eerste tussenstop lag niet veel verder. Een gezellig momentje, met een hapje en een drankje, vooraleer we achter een enorme vijver de serres indoken. Daar stonden 42 verlichtingspartners vol spanning klaar om de bezoekers hun interpretatie van Urban Jungle te tonen alsook te informeren over de mogelijkheden en oplossingen waarover ze beschikken. We passeerden warme woestijnen, vochtige ruimtes en moessons vol botanische en verlichtingsparels. Lagen eveneens op het parcours: wilde dieren, gebodypainte vrouwen, een magnifiek spektakel met ballerina’s en tal van oases van rust. “Alle verlichtingspartners zetten hun beste beentje voor”, horen we van de organisatie. “We zagen zeer geslaagde invullingen van het Urban Jungle-thema waarbij enkele partners een geslaagde samenwerking zijn aangegaan. Wever&Ducré, Segula en Qbus werkten samen een show uit waarbij de verlichting gestuurd werd door een Qbus-systeem en een bevallige danseres het geheel opluisterde. Lightlab 2019 was een prachtig resultaat van verschillende ‘jungle’-ruimtes waarin onze verlichtingspartners hun eigen armaturen en design combineerden met de aanwezige groene elementen.De tocht doorheen de serres leverde voldoende stof tot napraten op.”

Na afloop van het tweedaagse Lightlab 2019 blikt de organisatie terug op een meer dan geslaagd event. De opkomst was groot, meer dan 3250 bezoekers kwamen een kijkje nemen. Op naar de volgende editie in 2021.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details