Platform over licht en verlichting
Bedrijfspresentaties

Een vlotte samenwerking: esthetiek en functionaliteit

foto-3-duotecno-en-xillo

17 december 2018 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Duotecno kennen we vooral van de domotica-oplossingen en designproducten in totaalprojecten. Xillo richt zich op het naadloos inbouwen van luidsprekers, schakelaars, stopcontacten, verlichting… Samen zorgen ze voor een esthetische en functionele meerwaarde in elk interieur. Ook het persoonlijk contact en het samen meedenken met de klanten hebben ze gemeen. 

Een uitgebreide voorstelling van Duotecno is niet meer nodig. De voorbije jaren timmerde Duotecno gestaag aan de weg waardoor ze nu mooi gepositioneerd zijn in de markt. Oprichters Peter Gitsels en Burt Eeckhout beseffen zeer goed dat automatisatie een belangrijk deel van ons leven heeft ingenomen. De innovatieve oplossingen die de Brugse fabrikant ontwikkelt, laten bijvoorbeeld toe de verlichting, elektrische toestellen, rolluiken, audio, video en alarmen in een woning of gebouw vanop afstand te bedienen. Burt Eeckhout: “Duotecno staat gekend voor een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface om dit te doen, voor zowel installateur als eindgebruiker. Maar uiteraard kan ons systeem ook in het gebouw zelf bediend worden via onze touchscreens en schakelaars.”

Xillo

In de gemeenschappelijke showroom vind je de producten van Duotecno en Xillo broederlijk naast elkaar.

Naadloze resultaten met Xillo
Xillo zet in op een strakke en naadloze look. Raïssa Vanhuylenbrouck van Xillo: “Dankzij onze inbouwarmatuur kan elk interieurelement 100 procent naadloos in een muur of plafond worden ingebouwd.” Hoe doet Xillo dit? Het ontwikkelde een inbouwarmatuur die ervoor zorgt dat wat de klant wil inbouwen (luidspreker, verlichting, schakelaar, stopcontact, …) op zo’n manier kan geplaatst worden dat er geen zichtbaar randje overblijft.

De inbouwarmatuur van Xillo bestaat uit een gepatenteerd composiet dat over dezelfde karakteristieken als pleister beschikt. “Maar het is wel sterker, robuuster en wordt perfect naar wens van de klant afgewerkt. Het materiaal kan immers geschilderd worden, wat zorgt voor een perfecte integratie in het interieur”, aldus Vanhuylenbrouck.

Over de installatie van de inbouwarmatuur werd eveneens grondig nagedacht. Duidelijk zichtbaar op de inbouwarmatuur worden een reeks handige indicatoren aangebracht. Installateurs kunnen hierdoor een snelle installatie realiseren. Ook de voorgeboorde schroefgaatjes en de aanwezigheid van verschillende installatieniveaus.

Vanhuylenbrouck: “Voor architecten is de look and feel van het resultaat een grote troef, bij de installateurs gaat het vooral over de eenvoud van de installatie. Een duidelijke win-winsituatie.” Voorbeelden van producten die 100 procent naadloos ingewerkt kunnen worden: de schakelaars en stopcontacten van zusterbedrijf Duotecno, luidsprekers en verlichtingsarmaturen. “We denken uiteraard graag mee met onze klanten over het inbouwen van interieurelementen”, voegt Vanhuylenbrouck toe. “We gaan geen enkele uitdaging uit de weg.”

Xillo

Duotecno toont in de showroom de oplossingen om vanop afstand de verlichting, elektrische toestellen, rolluiken, audio, video en alarm te bedienen.

Synergiën met meerwaarde
De samenwerking tussen de zusterbedrijven Duotecno en Xillo verloopt heel vlot. Eeckhout: “Uiteraard speelt de nabijheid daarin een grote rol. Duotecno en Xillo liggen vlakbij elkaar. Maar ook de manier van werken en de wil om mee te denken met de klanten sluiten nauw aan. Zo ontstaan sterke synergiën waaraan elke betrokken partij een positief gevoel overhoudt: architect, installateur en eindklant. En wij ook natuurlijk.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details