Platform over licht en verlichting
Thema's & Specials

Flexibele lichtautomatisatie voor bedrijven

lumenpro_3_artikel_wago_lighting-management_foto-4-hal-kopieren

25 september 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Twintig jaar geleden deden de automatisatieoplossingen van WAGO voor gebouwen hun intrede. Sindsdien heeft het bedrijf niet stilgezeten. Dankzij hun grote flexibiliteit zijn de oplossingen van WAGO geëvolueerd tot de IP-backbone van slimme en geconnecteerde gebouwen. Actuele innovatietrends – smart, connected, IoT, cloud en zo meer – maken al jaren deel uit van de corebusiness van WAGO.

De groeiende automatisatie binnen gebouwen heeft vaak een negatief effect op de flexibiliteit. Waar technische diensten vroeger eenvoudige wijzigingen konden uitvoeren, is dit nu niet meer zo evident. Als antwoord hierop heeft WAGO een reeks aan ‘applicatiecontrollers’ ontwikkeld. Die geven je als eindgebruiker de vrijheid om zelf structurele aanpassingen en/of uitbreidingen te doen aan je installatie. Via een intuïtieve webpagina, zonder kennis van programmatie of installatie van software en zonder licentiekosten, blijf je dus in controle van je installatie.

3 standaardoplossingen beschikbaar

Momenteel zijn er drie verschillende ‘applicatiecontrollers’ beschikbaar in het standaardgamma van WAGO. WAGO flexROOM is een oplossing voor flexibele kantoorgebouwen. Met een eenvoudige klik wijzig je de indeling van kantoorruimtes. De sturing van onder andere zonwering, verlichting en HVAC veranderen automatisch mee.

De veldbustechnologie en modulaire aanpak vormen de basis voor optimale flexibiliteit.

 

WAGO Energy Data Management is een flexibele datalogger voor het monitoren van een breed gamma aan signalen, zoals temperatuurmetingen, energietellers, debietmeters, en zo verder. De gegevens kunnen lokaal uitgelezen of verstuurd worden naar externe servers of de Cloud.

Tot slot is er WAGO Lighting Management dat de gebruiker in staat stelt om gesofisticeerde lichtsturingen te configureren. Ongeveer twee derde van alle verlichting in Europa is ouder dan 25 jaar. Potentiële besparingen op vlak van verlichting zijn bijgevolg hoog. Efficiënte en duurzame verlichtingstechnologieën, gecombineerd met een besturingssysteem, zorgen voor optimale besparingen. Met het WAGO Lighting Management haal je een modulaire en intelligente lichtsturing binnen in je bedrijf. De moeite om even verder uit te diepen.

Intuïtieve bediening

WAGO Lighting Management gebruikt open veldbustechnologie. Samen met het modulair principe zorgt die voor optimale flexibiliteit bij eventuele wijzigingen tijdens de ontwerpfase. De draadloze en batterijloze Enocean-technologie biedt oplossingen bij diverse bekabelingsuitdagingen waar architecten regelmatig mee te maken hebben (renovaties, glazen wanden,…).

De volledige configuratie gebeurt via een eenvoudige web interface en er is geen programmatie of softwareinstallatie vereist.

 

Al is de grootste troef voor de gebruikers ongetwijfeld het eenvoudig beheer en de intuïtieve indienststelling. De oplossing is gebaseerd op het modulaire WAGO I/O SYSTEM. De voorgeprogrammeerde software detecteert automatisch alle modules. De volledige configuratie gebeurt via een eenvoudige webinterface en er is geen programmatie of softwareinstallatie vereist. Als gebruiker heb je bovendien op elk moment de mogelijkheid om kleine – schakelaars en detectoren toevoegen – of grotere – nieuwe verlichtingskringen toevoegen – aanpassingen door te voeren. Je lichtsturing evolueert met andere woorden mee met je bedrijf.

Functionele duizendpoot

De verlichtingsoplossing koppelt met alle courante systemen. WAGO Lighting Management is compatibel met DALI 2 (DALI armaturen, Noodverlichting DT1, HCL DT8, licht- en bewegingssensoren, drukknoppen), Enocean en KNX drukknoppen, bewegingsmelders, standaard drukknoppen, standaard lichtkringen (relais), externe drukknoppen (Modbus IP) en energiemeting.

Het systeem kan verlichting aan- en uitschakelen, dimmen, regelen en plannen. Bovendien is er een modus ingebouwd om Dali noodverlichting periodiek te testen en laat de besturing zich perfect integreren in het globale gebouwbeheersysteem.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details