Platform over licht en verlichting
Spotlight

Foscarini bestseller Caboche viert 15e verjaardag

foscarini_caboche_credit_tommaso_sartori-kopieren

21 april 2020 Leestijd 1 minuten

Deel dit artikel

Weelderig, verfijnd en zeer elegant – dit jaar viert de door Patricia Urquiola en Eliana Gerotto ontworpen Foscarini bestseller Caboche zijn 15e verjaardag.

Caboche, een van de bestsellers uit de collectie designlampen van Foscarini is gemaakt van mondgeblazen glazen bollen en plexiglas. De bollen breken het licht door hun ringvormige rangschikking en verviervoudigen het licht in de gehele ruimte. Het bovenste scherm van gesatineerd glas maakt een optimale verdeling van het licht naar boven toe mogelijk. Het onderste scherm vangt de schittering op zodat Caboche ook zeer geschikt is als lamp boven de eettafel. Deze lamp verfraait iedere ruimte door de bijzondere lichteffecten.

Het ontwerpidee van Urquiola und Gerotto was in 2005 geïnspireerd op een armband en getransformeerd tot een complexe, veelzijdige lamp, die vandaag de dag verkrijgbaar is als hanglamp, vloerlamp, plafondlamp en tafellamp. Door zijn krachtige aanwezigheid en luxueuze uitstraling blijft Caboche een echte blikvanger die vele openbare ruimtes en huizen al jarenlang veel sfeer geeft.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details