Platform over licht en verlichting
Output

Haute couture in een nieuw licht

exterus-foto-1-kopieren

3 april 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

De stoffenwinkel van Pol Van Eenoo in Sint-Andries bij Brugge is een gevestigde en gekende waarde. Dankzij een jarenlange inzet kan de zaak een indrukwekkend cliënteel voorzien van een kwalitatief stoffenaanbod. De winkel en het bovenliggende duplexappartement ondergingen vorig jaar een ware metamorfose.

Exterus

De traphal naar het duplexappartement, met lijnverlichting die de beklede wanden accentueert.

 

In het jaar 1964 schiet de stoffenwinkel Stoffen Van Eenoo-Decloedt uit de startblokken. In geen tijd is de winkel een begrip in de regio, met de klassieke stoffenkwaliteiten als bestsellers. Huidig zaakvoerder Pol Van Eenoo: “Toen al reisden mijn ouders Europa rond op zoek naar de mooiste stoffen en de perfecte combinaties. Een reis naar de modehoofdsteden Milaan of Parijs was toen nog een echte expeditie.”

2018 een belangrijk jaar

Exterus

Vandaag zetten zoon Pol Van Eenoo en zijn echtgenote Hilde Pieters de stoffenzaak voort. Dankzij de samenwerking met gerenommeerde fabrikanten en weverijen kan de zaak werken met de meest gekende modehuizen. Maar 2018 staat in de kroniek van de zaak geschreven als het jaar van de totale metamorfose. Zowel de zaak als het bijbehorende duplexappartement werden grondig aangepakt. Bij een grondige renovatie van een stoffenwinkel hoort uiteraard een passende verlichting om de koopwaar perfect tot zijn recht te laten komen, een kwaliteitseis die door de eigenaars werd doorgetrokken tot in het duplexappartement. Exterus, gevestigd in Roeselare, specialiseert zich in de verlichting van winkels en leverde de verlichting aan de stoffenzaak van Pol Van Eenoo.

Winkel

Exterus

Ook in het woongedeelte werd een verlichtingsoplossing met hoge CRI geplaatst.

 

Net zoals bij de verlichting van een kledingwinkel is het bij de verlichting van een stoffenwinkel belangrijk om een oplossing uit te werken waarbij de kleurweergave één van de belangrijkste pijlers is om rekening mee te houden. Dit zorgt immers voor een optimale kleur- en materiaalherkenning, essentieel om de stoffen perfect te kunnen beoordelen. In het winkelgedeelte kozen de eigenaars voor vier producten uit de Pro Led serie van Exterus: Tube X On, Mini BFD Flex, Common Deep X en Micro Tube On. Juri Vannieuwenborgh, zaakvoerder van Exterus: “We opteerden bij deze armaturen voor een 3000K ledmodule met kleursaturatie en een hoge kleurweergave (CRI>95, R9=95). Deze kwaliteit van verlichting op de hoogwaardige stoffen die in de zaak aanwezig zijn, levert een hoger contrast en levendigere kleuren. De kleurtemperatuur van 3000K zorgt voor een aangename en sfeervolle beleving.”

Duplexappartement

De verlichting in het duplexappartement boven de stoffenwinkel werd eveneens door Exterus geleverd. De eigenaars vroegen dezelfde hoge standaard als in de stoffenwinkel. Doorheen het privégedeelte werden armaturen uit vijf reeksen geplaatst: Mini Tube X In, Trumpet Flex, Novus Black, Beacon Black en Crater Black. “Voor de leefruimtes opteerden we voor ledmodules met een uitstekende kleurweergave (CRI=95, R9=95) waarbij de kleuren op een natuurlijke manier tot uiting komen”, aldus Vannieuwenborgh. “Hier geen kleurtemperatuur van 3000K, wel 2700K.” In de traphal installeerde Exterus lijnverlichting ter accentuering van de beklede wanden in natuursteen. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details