Platform over licht en verlichting
Nieuws

Het belang van goede verlichting op je werkplek

naamloos-1-kopieren

26 oktober 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

We weten allemaal wat de kunst van licht is en wat de primaire functie van licht is: het zorgt ervoor dat we zien wat we doen. Verlichting kan ook sfeerbepalend zijn in je interieur, maar wist je dat (natuurlijk) licht ook heel belangrijk is voor op je werkplek? Het zorgt er namelijk voor dat je productiviteit niet naar beneden keldert. In dit artikel geven we daar antwoord op. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Een ergonomische werkomgeving

Waar we voorheen nog in een kantoorruimte zaten met collega’s, zit er door Corona niks anders op dan veel thuis te werken. We weten allemaal dat een goede bureau of bureaustoel bijdraagt aan een ergonomische werkplek, maar licht speelt daarin ook een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen zich beter kunnen concentreren bij natuurlijk licht, maar ook een beter korte termijn geheugen hebben en een stuk alerter zijn.

Maak een lichtplan

Zo is het belangrijk om een goede basisverlichting te hebben die de volledige ruimte verlicht, maar ook functionele werkverlichting is van groot belang. Als je thuiswerkplek niet veel daglicht heeft, kun je het beste kiezen voor koud LED licht. Optioneel kun je kiezen voor een dimbare lichtbron, zodat de ruimte niet te kil oogt en ook nog een beetje sfeervol blijft. Led verlichting kopen bij Ledloket.nl is een verstandige keuze, want zij verkopen de beste LED lampen voor een scherpe prijs. Daarnaast heeft LED een lange levensduur en kies je dus voor een milieuvriendelijke en energiezuinige oplossing.

Een aangename werkruimte

Het oog wil ook wel wat, dus zorg dat de ruimte een aangename plek wordt om te kunnen werken. Zo heeft goede verlichting niet alleen effect op de productiviteit, maar hebben planten hier ook invloed op. En het ziet er ook direct een stuk gezelliger en huiselijker uit! Planten zetten namelijk zonlicht, gassen (CO2) en water via de bladeren om in zuurstof en suikers. Daarnaast dragen planten bij voor een optimale luchtvochtigheidsgraad, absorberen ze geluid en helpen ze warmte te reguleren. Dat komt de creativiteit ook weer ten goede.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details