Platform over licht en verlichting
Spotlight

Hoe de ontwikkeling in E-bike connectoren plots interessant kan zijn voor buitenverlichting

ebike-new-designs-lighting-kopieren

7 oktober 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Higo is van origine een E-bike connector fabrikant en marktleider in Europa. Ondanks dat Higo connectoren ontwikkelt met E-bike toepassingen in gedachten, vertonen eisen die gesteld worden aan deze connectoren veel overeenkomsten met de buitenverlichtingsmarkt.

‘Net als bij E-bikes is ruimte bij armaturen ook vaak een kritiek punt. Compacte oplossingen zijn hier dus ook vaak aangewezen. Daarnaast speelt waterdichtheid een belangrijke rol. Net als E-bikes bevinden verlichtingsarmaturen zich vaak in buitenomgevingen waar een beschermingsgraad van IP66/IP67 geldt’, licht Maarten Voermans, zaakvoerder van A&C Solutions toe.

Nieuwe compacte, waterdichte designs

Onlangs heeft Higo zijn signaalconnectoren verder uitgebreid met 3 nieuwe, uiterst compacte designs die ook nauw aansluiten bij de eisen die buitenverlichtingstoepassingen stellen. De meest compacte is de 2-polige micro A connector met een diameter van slechts 4,8mm. Om power en sturing te combineren biedt Higo daarnaast een 5-polige micro F connector van 6,5mm en een 6-polige micro D connector van slechts 6mm. Deze Higo connectoren zijn reeds aangegoten en bieden allen een IP67 beschermingsgraad.

Onconventionele aanpak levert Higo een primeur op

‘Met name de 6 polige micro D is het voorbeeld van hoe de focus op R&D binnen Higo leidt tot nieuwe oplossingen’, gaat Maarten verder. Om een dergelijk aantal polen te kunnen realiseren binnen zo’n compacte ruimte heeft Higo het bij dit design over een andere boeg gegooid. Er is gekozen voor een ander type verbinding waar mannelijke en vrouwelijke contacten niet langer gescheiden worden maar juist gecombineerd. Beide connectoren bieden zowel 3 mannelijke als 3 vrouwelijke contacten. ‘Hiermee heeft Higo een primeur te pakken. De Z606D is dan ook de meest compacte 6-polige connector in de markt, sluit Maarten trots af.’

Alle nieuwe designs zijn direct beschikbaar uit voorraad bij A&C Solutions. Voor meer technische informatie, bezoek www.higoconnector.com of https://www.ac-solutions.be/nl/merken/higo

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details