Platform over licht en verlichting
Spotlight

iF Awards in een onverwacht jasje

foto-1-if-awards-kopieren

6 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het jaar 2020 is er eentje om nooit meer te vergeten. Vele evenementen gingen jammer genoeg niet door en dat was ook zo voor de iF Awards, althans toch voor de gala-avond. De prijzen werden wel uitgereikt.

Het zou een van de belangrijkste, en voor de winnaars mooiste, designevents van het jaar moeten worden: de iF Design Award night op 4 mei in Berlijn. En toen kwam Covid-19. Om de gasten te beschermen en om de richtlijnen van de Duitse overheid te volgen werd de prijsuitreiking geannuleerd. Maar… de awards werden wel toegekend en aan de laureaten bezorgd. En de organisatie had ook leuk nieuws te melden. Nog nooit waren er zo veel inzendingen: maar liefst 7.300, ingestuurd door ongeveer 3.400 deelnemers uit 56 landen. Het onafhankelijk panel van 78 experts uit meer dan 20 landen kende het felbegeerde designlabel toe aan 1.453 ontwerpers, bureaus en bedrijven. 75 inzendingen kregen de hoogste onderscheiding, de iF Gold Award.

Traditioneel veel winnaars uit de verlichtingssector, al kon er maar eentje een iF Gold Award, ook wel een ‘Oscar van de designwereld’ genoemd, in ontvangst nemen: de Duitse fabrikant Occhio voor haar armatuur Mito linear. De jury looft het uiterst flexibele, multifunctionele en gebruiksvriendelijke armatuursysteem dat de sfeer in elke ruimte kan transformeren. Door soepele en organische vormen te combineren met eigentijdse kleuren zorgt dit prachtige ontwerp voor elegantie.

Naast deze Gold-laureaat vielen nog 68 andere verlichtingsontwerpen in de prijzen, weliswaar met een ‘gewone’ award. Onder meer Signify, Martinelli Luce, Zumtobel, Trilux, Opple en XAL mochten meerdere beeldjes ontvangen. Daarnaast noteren we de iF Awards voor Delta Light (Shiftline Matrix), ETAP (Ley) en Modular (Hollow). De organisatie legt een online designverzameling aan en neemt hierin alle winnaars op.        

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details