Platform over licht en verlichting
Nieuws

Industriële verlichting is specialistenwerk

veko-0070-_bir2524-morrec-kopieren

2 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Iedere bedrijfsruimte vraagt om een eigen, specifiek ontworpen lichtplan. Ook gelden er voor elke sector specifieke eisen en voorwaarden op vlak van bescherming en veiligheid. Er bestaat overigens geen universeel systeem dat inzetbaar is in en voldoet aan de eisen van élke sector en ruimte. Veko Lightsystems is sterk in duurzame verlichtingssystemen met correcte beschermingsgraad, aangepast aan de voorwaarden en noden van de industrie waarin ze dienen.

Bescherming die voldoet aan de normen

Bij het ontwerpen van een lichtplan, moeten de omgevingsfactoren en voorwaarden in kaart gebracht worden. Veko voorziet elke ruimte van verlichting die aan de normen voldoet. Alle armaturen zijn voorzien van de internationaal genormaliseerde IP-codes. Deze geven een indicatie van de beschermingsgraad. Ze zijn, met andere woorden, een aanduiding van de normen waaraan ze voldoen en van de industrie waar ze inzetbaar zijn. De twee cijfers duiden respectievelijk op de bescherming tegen indringing van objecten van buitenaf en de bescherming tegen vocht. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de beschermingsklasse. Een toestel met de IP65 aanduiding is bijvoorbeeld bestendig tegen stof en sproeiwater.

Een lichtplan voor iedere industriële tak – ook voor koeling

Verschillende koel- en vriesruimtes in België en Europa genieten momenteel van de kwaliteitsvolle ledverlichting van Veko, die temperaturen tot wel -40° verduurt. De armaturen met IP54 en IP65 beschermingsgraad zijn ideaal voor koelcellen en vriezers, en voldoen aan alle nodige classificaties en veiligheidseisen. In zo’n ruimtes hoeven de lampen overigens meestal niet 24/7 voluit te branden. Bewegingsdetectie zorgt er bij zo’n systeem voor dat het licht enkel brandt wanneer dat nodig is. Veko verzorgt de economisch en ecologisch meest gunstige oplossing voor je bedrijf, in lijn met de veiligheidsvoorschriften van de bedrijfstak.

“Wij verlichten industriële ruimtes met armaturen op maat.”

 

Verlichting: een doorslaggevende rol bij de keuze van huurders

Kwalitatieve ledtechnologie die energiezuinig, efficiënt en duurzaam is: dat is waar Veko voor staat. Je industriële ruimtes worden verlicht door armaturen op maat. Niet alleen zijn deze armaturen technisch optimaal innovatief, ook het design krijgt de nodige aandacht. Verlichting heeft zeker een decoratief aspect, dat samen met de lumenoutput (lichtsterkte) en lichtkleur een niet te miskennen impact heeft op de sfeer van een ruimte. Bewust en onbewust zal de kwaliteit en het design van de verlichting ook eventuele potentiële huurders van je industriële pand beïnvloeden. Met armaturen van Veko zit je goed.

Sportcomplexen met hoge verlichtingseisen

In lijn met industriële verlichting, maakt Veko ook in sport-, tennishallen en zwembaden het verschil met aangepaste verlichting. Zo moet er rekening worden gehouden met normen over schaduwvorming en andere potentieel storende elementen. De armaturen krijgen vaak heel wat te verduren, ze moeten nu eenmaal tegen een stootje kunnen. Door de omvang van sportcomplexen is het aangewezen om er economisch en ecologisch te werk te gaan. Slimme en efficiënte programmering zorgt voor energiezuinige oplossingen – en het resultaat is zichtbaar op de afrekening.Tenslotte draagt verlichting enorm bij tot de beleving van iedereen die in een gebouw werkt – magazijn, industriële ruimte of sportcomplex. Veko wil het zowel voor medewerkers als bezoekers zo aangenaam mogelijk maken. Comfort is prioriteit.      

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details