Platform over licht en verlichting
Spotlight

Integratie van design en kwaliteit: Niko x Modular

be-edegem_privres_medard42_07

14 november 2018 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Modular Lighting Instruments en Niko bundelen de krachten. De samenwerking tussen de twee, beiden Friends of Hue partners, maakt het voortaan mogelijk slimme verlichting van Modular te bedienen met draadloze schakelaars van Niko. Design en kwaliteit in het kwadraat.

Niko en Modular zijn twee Belgische referentiemerken in hun domein. Niko als expert in schakelmateriaal en smart home; Modular is de eerste producent van architecturale verlichting die slimme verlichting naar de high-end residentiemarkt brengt. De kruisbestuiving tussen de twee is als een perfect match. Niet enkel vullen deze twee kwaliteitsmerken elkaar perfect aan op vlak van design, ook wat betreft functionaliteit tillen ze elkaar op.

Niko

Beide merken communiceren nu met elkaar via het hart van het systeem, de Philips Hue Bridge.

Friends of Hue vinden elkaar
Beide merken maken deel uit van Signify’s Friends of Hue-programma. Modular heeft de Philips Hue-technologie in zijn productportfolio geïntegreerd, Niko lanceert schakelaars die probleemloos slimme verlichting van Philips Hue aansturen. Beide merken communiceren nu met elkaar via het hart van het systeem, de Philips Hue Bridge. Voortaan stuur je de architecturale verlichting van Modular zorgeloos aan met designschakelaars van Niko.

Via de Philips Hue app configureer je de schakelaars naar eigen wens. Schakel je Modular-verlichting aan en uit, roep tot vier voorgeprogrammeerde sferen op of dim het licht tot de gewenste sterkte. En dat allemaal via één schakelaar.

Aangezien ze volledig draadloos zijn, kunnen de schakelaars van Niko eender waar geplaatst worden, zonder dat er een aansluiting op het net nodig is. En omdat ze een power-harvesting technologie gebruiken zijn ze zonder batterijen te gebruiken. De energie wordt opgewekt door het drukken op de knop zelf. Installateurs en consumenten hoeven dus nooit nog batterijen te vervangen of aan onderhoud te denken. De schakelaars werken altijd en overal.

Dankzij de strakke designs van Niko Pure integreren de schakelaars in ieder interieur en sluiten ze perfect aan bij de architecturale designverlichting van Modular.

Niko Niko

Design meets design
Als vaandeldragers van design, zijn beide merken uitgegroeid tot trendsetters in het interieurlandschap. Zo kan Modular een indrukwekkend portfolio aan iconische verlichtingsarmaturen voorleggen: van Vaedar over Marbul tot Flat Moon.

Niko bewijst op zijn beurt al jaren dat schakelaars een grote bijdrage kunnen leveren in je interieur. Met Niko Pure bracht het een reeks uit dat uitblinkt in ultrastrak design in tijdloze materialen. Twee uitvoeringen van Niko Pure zullen voor de samenwerking gebruikt worden: Niko Pure white steel en Niko Pure black steel.

Niko

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details