Platform over licht en verlichting
Spotlight

Internationale erkenning

foto-1-pvd-concept-kopieren

14 oktober 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Wie een Red Dot Award in de wacht sleept, weet dat zijn of haar product door een internationale jury hoog wordt ingeschat. Elk jaar dingen duizenden producten mee naar de felbegeerde trofee. Uit deze immense verzameling inzendingen geselecteerd worden en een trofee winnen, lijkt een huzarenstuk. En toch slaagde PVD Concept er in.

Antwerpenaar Patrik van Daele staat aan het hoofd van zijn eigen design- en productiebedrijf dat zich toelegt op de ontwikkeling van innovatieve verlichtingssystemen. Meer zelfs, alle producten van PVD Concept zijn een creatie van de zaakvoerder. Wat jaren geleden met één toestel begon, groeide ondertussen uit tot een hele familie verlichtingsoplossingen. Een collectie die de grenzen over ging en al in verschillende landen werd geïnstalleerd. En die recent dus één van de grootste erkenningen ter wereld op zijn palmares mocht schrijven.

White Line, een opbouwarmatuur met de look van een inbouwtoestel, zette PVD Concept internationaal op de kaart.

 

Een vleugje geschiedenis

We keren terug naar het jaar 2006. Patrik van Daele rondt een grondige en langdurige zoektocht naar een tijdloze en discrete opbouwverlichting af en stelt White Line voor. “Wat White Line zo bijzonder maakt, is dat het gaat om opbouwarmaturen met de look van inbouwmodellen”, legt van Daele uit. “White Line, met haar zichtbare lichtbronnen, sluit naadloos aan op het plafond of de muur. Bovendien zijn alle modellen overschilderbaar dankzij een ruwe poedercoating in RAL9016 en een naadloze afdekplaat. Een afwerking in dezelfde kleur als het plafond of de muur waarin de toestellen worden gemonteerd is dus perfect mogelijk.” Het bleef echter niet bij White Line. Sinds 2016 is er ook de Slot-collectie. Bij de introductie bestond deze uit White Line Slot, White Line Slot In en White Line Slot Trimless. Later, in 2018, kwamen daar White Line Slot Small, White Line Slot In Mini en White Line Slot Mini Trimless bij.

White Line Slot, een hele uitbreiding van de oorspronkelijke familie.

 

Een hele familie

White Line is lang niet meer één armatuur voor een specifieke toepassing. Vandaag is het een uitgebreide collectie waarmee tal van projecten tot een goed eind worden gebracht. Van Daele: “Een groot voordeel van de White Line Slot is dat, naast de standaard modellen, ook toestellen op maat mogelijk zijn. Toestellen tot zes meter in een RAL-kleur naar keuze? Of een toestel van drie meter in onze anodisatiekleuren? Het kan perfect. Bovendien maken we gebruik van hoogstaande ledchips met een CRI tussen 85 en 95, verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 2700, 3000 en 4000K.”

In 2018 kwamen enkele nieuwkomers de Slot-familie vervoegen. Zo kwam er de White Line Slot Small bij, de opbouwversie van de Slot In met als hoogte 85 millimeter, breedte 40 millimeter en standaardlengtes van 180, 430, 1500, 2000 en 3000 millimeter. De White Line Slot In Mini en White Line Slot Mini Trimless zijn dan weer de kleinere versies van de Slot In en Slot Trimless. Speciaal voor deze toestellen werd een ledmodule van 4 watt ontworpen, exact de helft van deze bij de gewone Slot In en Slot Trimless. Een handige online ‘choice configurator’ helpt bij de zoektocht naar de gewenste producten. Het is met deze White Line Slot-collectie dat PVD Concept tijdens de Red Dot Design Awards in de prijzen viel. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details