Platform over licht en verlichting
Spotlight

Licht en geluid in één verhaal

lunoo-foto-1

10 december 2018 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Teveel geluid in een ruimte kan een negatieve invloed hebben op onze mentale gezondheid. Dat weet ook verlichtingsfabrikant Lunoo. De oplossing van Lunoo heet Rosa, een pendelarmatuur van geluidsabsorberend schuim met de mogelijkheid er verlichting in te verwerken. 

Geluid bestaat uit trillingen die zich in een ruimte voortbewegen. Wanneer een geluidsgolf met een materiaal in aanraking komt, wordt deze beweging omgezet in warmte (bewegingsenergie). Materialen die deze energie niet kunnen omzetten in warmte, zoals bijvoorbeeld glas, beton en staal, weerkaatsen geluid en veroorzaken dus galm in een ruimte. Dit kan leiden tot een onprettig gevoel of zelfs gezondheidsproblemen. Geluidsabsorptie is dan het antwoord. Dit gebeurt bij materialen die bijvoorbeeld meeveren met die bewegingsenergie. Vandaag gebeurt dit nog vaak met akoestische wanden, Lunoo stelt een alternatief voor. 

Kleurrijke eyecatcher
Akoestische wanden nemen de initiële look and feel van een gebouw weg. Rosa doet dit niet. De pendelarmatuur, waarvan de vorm doet denken aan een bloemblad, combineert verlichting met geluidsabsorptie. Rosa is beschikbaar met of zonder spot en in 12 verschillende standaardkleuren, wat de mogelijkheid biedt om leuke patronen te creëren. De standaardkleuren zijn: rood, donkerblauw, geel, lichtgrijs, grijs, antraciet, donkergroen, beige, mercedes, kastanjebruin, bordeauxrood en tabacco. Andere kleuren en vormen op maat van de klant zijn mogelijk op aanvraag.

Rosa

De beschikbaarheid van vele kleuren laat toe creatief aan de slag te gaan met Rosa.

Technische eigenschappen
Het akoestisch materiaal van Rosa bestaat uit een geluidsabsorberend schuim met een nagalmreductiecoëfficiënt van 0,9. Dit betekent dat geluid bijna volledig wordt geabsorbeerd. Een Rosa Spot combineert geluidsabsorptie met verlichting. Rosa Spot is beschikbaar met lumenpakketten van 400, 600, 800 of 1000 lumen, met een reflector van 20° of 40°, met of zonder de mogelijkheid om te dimmen en met de lichtkleuren 927 of 930. Voor bureauruimtes raadt Lunoo 930 aan.     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details