Platform over licht en verlichting
Bedrijfspresentaties

Meer dan alleen lampen

lightplus-foto-3

19 december 2018 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Lightplus staat bij iedereen gekend als agent van de lichtbronnen van Megaman. Lightplus verbreedde de voorbije jaren echter zijn horizon zodat het vandaag een volledig assortiment aan zijn klanten kan aanbieden.

Spreken we over Lightplus, dan leggen we automatisch de link naar de lampen van Megaman. Maar de verdeler uit Houthalen kan een uitgebreider portfolio voorleggen. Francisco Jimenez: “We hebben onze portefeuille zo samengesteld dat we over een compleet assortiment beschikken en dat aan onze klanten aanbieden. Geen versnippering meer, Lightplus is als het ware een all-in-one partner geworden. Lampen, armaturen tot zelfs rookmelders: je vindt het allemaal bij ons.”

Profielen en lampen
Onder de merknaam Belucca verzamelt Lightplus een assortiment ledproducten. Daarbij horen ook profielen en toebehoren, een productlijn die recent werd uitgebreid en volledig aangepast aan de behoeften van de klanten. Jimenez: “Profielen in alle vormen en formaten maken het mogelijk eenvoudige lichtlijnen te creëren. Voeg daarbij de ledstrips en controllers en je hebt als het ware een speeltuin voor designers en creatieve lichtspecialisten.” In het gamma ook speciale vormen die zo worden vervaardigd dat ze ingewerkt kunnen worden in het pleisterwerk, tegels, plafonds of treden van een trap. Maatwerk is eveneens mogelijk.

Naast de lampen van Megaman heeft Lightplus ook lampen van Belucca en Soraa. Soraa staat voor kwaliteit en een zeer degelijke afwerking. De ledlampen van deze Amerikaanse fabrikant zorgen voor licht met een perfect spectrum en, indien gewenst, een hoge CRI waarde (CRI=95). Soraa ontwikkelde een modulair systeem, het ‘Snap Systeem’, bestaande uit magnetische optieken en filters die heel snel en eenvoudig gradenbundels en kleuren kunnen aanpassen. Bepaalde ledlampen van Soraa zijn ‘Snap-compatibel’. Het resultaat: mooi afgebakende vormen en een kleurbepaling naar wens.

Lightplus

Het Poolse Nowodvorski beschikt over een heel arsenaal armaturen om alle projecten tot een goed einde te brengen.

Nowodvorski
Een Poolse fabrikant met een moeilijk uit te spreken naam, maar met een heel breed gamma armaturen. Dat is het familiebedrijf Nowodvorski, opgericht in 1994. De gehele collectie wordt in eigen huis ontworpen en in de eigen fabriek vervaardigd. Vandaag telt het gamma meer dan 2.500 modellen voor binnen en buiten: wand-, pendel-, plafond- en vloerarmaturen (zowel inbouw als opbouw), kroonluchters, spots, downlighters en tafelverlichting.

Out of the box
Lightplus verdeelt eveneens de zeer kleine rookmelders ‘Smoke’ alsook rookmelders van het merk Noxe. “Misschien geen evident product bij Lightplus”, aldus Jimenez. “De compacte ‘Smoke’ klinkt als muziek in de oren voor architecten die geen grote klepper moeten installeren. De rookmelders die wij aanbieden kunnen in elke ruimte op een discrete plaats gekleefd of gemonteerd worden. De toestellen bestaan in het wit, roze of lichtblauw.” Een ander type is een rozet waarin een rookmelder verborgen zit. Deze rookmelder kan gecombineerd worden met een centraal in de woning hangend pendelarmatuur. “Twee vliegen in één klap. De verlichting blijft zoals ze is én je hebt er een rookmelder bij die, indien de situatie zich voordoet, misschien wel levens kan redden.” Het principe is eenvoudig. De bestaande rozet wordt vervangen door een nieuwe waarin de rookmelder verwerkt zit. De rozet met rookmelder is beschikbaar in verschillende kleuren.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details