Platform over licht en verlichting
De Pen

Mensen staan centraal

foto-2-wago

2 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Langzaamaan treedt een shift op wanneer het gaat over het implementeren van verlichtingsconcepten. Waar vroeger energiebesparingen centraal stonden, gaat het nu meer en meer om (het welzijn van) de mensen.

Human Centric Lighting houdt rekening met het circadiaanse ritme en creëert omgevingscondities die het menselijk welzijn ,en uiteindelijk de productiviteit van de werknemer, bevorderen. Ook WAGO onderkent de positieve effecten van een goede verlichting en ontwikkelde met het WAGO Lighting Management een eigen oplossing die zowel in nieuwbouw als retrofit geïnstalleerd kan worden.

Een bijzonder comfortabele en overzichtelijke bediening via verschillende kanalen.

Continue functionaliteit

Een kleine productiefaciliteit? Een groot logistiek systeem? WAGO Lighting Management is van alle markten thuis. De schaalbaarheid van het systeem biedt namelijk precies dat concept dat nodig is om aan de opgegeven behoeften te voldoen. WAGO implementeerde een heleboel handige functies die gebruikers assisteren bij het zelfstandig bedienen van het systeem. Een voorbeeld is een wizard-gebaseerde configuratie die de gebruiker begeleidt bij de inbedrijfstelling. Ook het eventueel ombouwen van (een deel van) de ruimte vormt geen hinderpaal. Op een eenvoudige manier zijn de virtuele ruimtes opnieuw toewijsbaar. Een bijkomende handige feature betreft een geïntegreerde functie voor tijdbeheer die het verlichtingssysteem koppelt aan productieschema’s per uur. Het juiste licht op het juiste moment. Uitgebreide diagnostische functies, zelfs voor DALI-2 noodverlichting (autonoom of centraal batterijsysteem) volgens EN50172, met daarbij onderhouds- en alarmtabellen, statusweergaven en een registratie van bedrijfstijd, bieden extra ondersteuning wanneer onderhoud gepland wordt. Dankzij het responsief ontwerp van de interface is de weergave op desktop pc’s, touchpanels, tablets en smartphones steeds perfect.

WAGO Lighting Management helpt je bij het bereiken van je energiedoelstellingen.

 

Flexibel inzetbaar

“Modern lichtmanagement moet meer bieden dan alleen maar het verminderen van energieverbruik en -kosten”, weet de fabrikant. “Het is en blijft uiteraard een belangrijke factor, net als de kwaliteit van de verlichting en de positieve invloed van licht op de mens. WAGO Lighting Management is bovendien een beproefde oplossing waarbij hardware en software op voorhand zijn gedefinieerd en geconfigureerd zodat de planning, inbedrijfstelling en bediening veel eenvoudiger worden. Met eenzelfde systeem zijn we in staat de verschillende verlichtingsvereisten in magazijnen, kantoren en productiefaciliteiten te voorzien.” Gebruikers verdelen een productiefaciliteit of een landschapskantoor in verschillende zogenaamde ‘virtuele ruimtes’. Een duidelijke en unieke combinatie van gebruikte sensoren, actuatoren en functies wordt aan de ruimte gekoppeld waardoor het licht in deze ruimte flexibel wordt aangepast. Ook de nieuwste technieken t.o.v. de koelingsplafonds zijn WAGO niet ontgaan. Ze ontwikkelden hiervoor een DALI-2 sensor voor SAPP® plafonds. “Het voordeel van deze werkwijze is meteen merkbaar wanneer de opdeling gewijzigd moet worden, bijvoorbeeld bij een renovatie of een hertekening van de productielijnen”, voegt WAGO meteen toe. “Conversies in het echt worden snel en eenvoudig via de webconfiguratie in de WAGO Lighting Management geïmplementeerd.”       

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details