Platform over licht en verlichting
Spotlight

Mito linear van Occhio – de nieuwe vorm van licht

unknown

15 april 2019 Leestijd 7 minuten

Deel dit artikel

Occhio presenteerde op de Euroluce 2019 het nieuwe verlichtingssysteem Mito linear. Staande lampen, hanglampen, plafondlampen of wandstralers: met Mito linear verrijkt Occhio de bekroonde Mito-reeks met een omvangrijke linear-versie en biedt zo gloednieuwe mogelijkheden voor lichtontwerp. Het gede-tailleerde verlichtingssysteem combineert minimalistisch design met moderne technologie voor het per-fecte licht – zowel op de werkplaats als in openbare ruimten maar ook thuis. Innovatieve elementen zoals “touchless control” en “color tune” staan daarbij garant voor de unieke ‘joy of use’ van Occhio.

Occhio heeft met Mito linear een multifunctioneel lichtinstrument gecreëerd. Zowel wat betreft design als lichtkwaliteit. Of het nu gaat om hanglampen, staande lampen, plafondlampen of wandstralers – Mito Linear is een holistisch systeem, dat zowel qua woon- als objectbereik voor elke ruimtelijke situatie het juiste licht biedt.

Minimalisme in de mooiste vorm
Licht design en liefde voor detail: In zijn minimalistische lijn combineert Mito linear beide elementen tot een totaalkunstwerk, waarbij de hoogstaande kwaliteit bij elke combinatie duidelijk tot uitdrukking komt. Verschillende oppervlakken, zoals de soft touch-kleuren matwit en matzwart, zilver of matgoud en de metalen PVD-oppervlakken roségoud en brons zorgen ervoor dat de Mito linear een veelzijdig inzetbare alleskunner is.

Een unieke lichtbeleving door middel van innovatieve functies
De interactie met Mito linear haalt het beste resultaat naar boven: De besturing van de staande lampen en hanglampen is contactloos op de lampenkap. Met behulp van innovatieve sensoren kan de verlichting met gebaren worden in- en uitgeschakeld, gedimd of middels de “fading”-functie traploos tussen naar boven en beneden schijnend licht worden verdeeld. Met “color tune” kan de kleurtemperatuur van het licht aangepast worden aan de omstandigheden – van een warme lichtsfeer tot motiverend koel werklicht. De lichtkleur kan daarbij vast of traploos tussen de 2700 en 4000 K worden ingesteld. Optioneel kan de Mito linear ook via de Occhio air-app of de air controller worden bediend.

Design en ‘joy of use’ nu ook voor op kantoor
De Mito terra staande lampen zijn een volledig nieuwe soort werkplaatsverlichting. De verschillende versies met hun precieze lenstechniek maken zowel de verlichting van een enkele als een dubbele werkplaats mogeli-jk met slechts één lamp. De in hoogte verstelbare versie kan door middel van een gasdrukveer al spelender-wijs aangepast worden aan verstelbare bureaus. Mito terra 3d biedt daarnaast nog driedimensionale instelm-ogelijkheden die bovendien ook voor een mooie sculptuur zorgen.

Ook de optionele hoogte-instelling van de hanglamp Mito volo levert een belangrijke bijdrage aan de ‘joy of use’. Deze kan makkelijk en afhankelijk van de situatie intuïtief en door middel van gebaren in hoogte versteld worden. De verschillende varianten maken montage in de meest uiteenlopende situaties mogelijk.

Wandstralers heruitgevonden
Occhio is erin geslaagd om de gedetailleerde lichttechniek voor homogene wandverlichting naar Mito linear-design om te zetten. Als eerste wandstraler in het productportfolio van Occhio, staat de plafondverlichting Mito alto side voor een mooie uitbreiding van het systeem qua lichtontwerp en is het een goede aanvulling op de toe-passingsmogelijkheden van de Mito-reeks.

Krachtig lichtinstrument voor elke gelegenheid
Mito linear lijkt misschien licht en terughoudend, maar de verlichtingsprestaties mogen er zijn. Met zijn omvan-grijk concept en de toegankelijke vormspraak, biedt het innovatieve lichtsysteem totaal nieuwe mogelijkheden aan lichtontwerp – zowel in privéruimtes als in openbare leefruimtes of op kantoor. Dankzij de doordachte lensoptiek en de straling aan beide zijden, kunnen de meest uiteenlopende lichtscenario’s opgesteld worden – afhankelijk van de stemming en de situatie.

Mito linear in één oogopslag:

Ontwerp: Axel Meise
Lichtbron: high color LED (CRI95)
Kenmerken:

 • contactloze bediening door middel van gebaren (»touchless control«) voor staande armaturen en pendelarmaturen
 • naar wens te bedienen door middel van de Occhio air-app of de ‘air controller’
 • »color tune« voor de instelling van de kleurtemperatuur van het licht tussen de 2700 en 4000 K
 • »up/down fading« voor de verdeling van het licht tussen naar boven en naar beneden stralend licht voor pendelarmaturen en staande armaturen
 • op unieke wijze in hoogte verstelbaar (optioneel) in het geval van pendelarmaturen of verstelbare body bij staande Mito terra armatuur
 • de »presence sensor« zorgt ervoor dat het licht van staande armaturen automatisch in- en uitgeschakeld wordt
 • »ambient light control« zorgt ervoor dat staande armaturen zich aan de omgevingshelderheid aanpassen

 

Geavanceerd lichtgeleidingssysteem met verschillende lichteffecten. Oppervlak: mat wit, mat zwart, mat zilver, mat goud, roségoud, brons.

Verkrijgbaar in speciaalzaken vanaf april 2019.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

  Stuur ons een bericht

  Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

  Details