Platform over licht en verlichting
Spotlight

Omgebouwde katoenfabriek ontvangt fabrikant van design­verlichting

foto-1-wever-ducre-kopieren

21 november 2018 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Wever & Ducré bouwt vandaag aan een nieuw hoofdkantoor in het bedrijvenpark Evolis te Kortrijk. Een tijdelijke showroom drong zich door de sterke groei op als tussenoplossing. Op amper een boogscheut van de toekomstige thuishaven vond Wever & Ducré een ideale setting.

Het gaat snel bij Wever & Ducré. Enkele jaren geleden werd eerder kleinschalig heropgestart in een businesspark in Roeselare. Al snel bleek deze uitvalsbasis te klein te worden. Een beslissing drong zich op, een groter onderkomen huren of zelf iets neerpoten? De keuze viel op het tweede. In de designstad Kortrijk startte Wever & Ducré met de bouw van een geheel nieuwe thuisbasis. Deze bevindt zich op een heel visibele locatie langs de drukke E17. “Een tussenoplossing bleek inderdaad nodig, in de kantoren te Roeselare kampten we met plaatsgebrek”, schetst Nathalie Lagae van Wever & Ducré. Op amper een kilometer van bedrijvenpark Evolis vond de verlichtingsproducent een ideale match: een gebouw dat perfect past in het verhaal van Wever & Ducré én voldoende plaats bood voor kantoren en een nieuwe showroom. Een match made in heaven. 

'Architectuur en verlichting ondersteunen elkaar.'

‘Architectuur en verlichting ondersteunen elkaar.’

 

Tijdelijke meevaller
Ondertussen nam Wever & Ducré haar intrek in Cotton Park, een oude katoenfabriek die een tweede leven krijgt als modern kantorenpark. “We zijn zo blij dat we hier terechtkonden”, aldus Lagae. “Dit gebouw, en bij uitbreiding de hele zone, ademt echt de sfeer van Wever & Ducré. De buitenkant ziet er stoer en urban uit, terwijl het binnen net modern is en alle hedendaagse technologieën beschikbaar zijn. Een tijdelijke showroom die een ideale setting blijkt voor onze armaturen én de nabijheid van onze nieuwbouw maken het plaatje af. Misschien wordt het zelfs een beetje moeilijk om binnen enkele jaren Cotton Park te verlaten.”

Interactieve showroom
De Oostenrijker Bernd Steinhuber werd aangezocht om het concept van de showroom uit te tekenen. Wever & Ducré werkte al met Steinhuber samen, hij is immers de man achter de succesvolle Wiro-reeks. Lagae: “Ook nu mag het resultaat er zeker zijn. Bezoekers treden binnen in een Wever & Ducré-loft en vertrekken meteen op een ontdekkingstocht. Opvallende muren verwijzen naar de cover van onze catalogus. Hoogwaardige afwerkingen en nieuwe reeksen, je ontdekt ze hier allemaal. Via een tablet zijn onze medewerkers in staat elk lichtpunt afzonderlijk aan te passen. Aan of uit, dimmen, een andere kleurtemperatuur: het kan allemaal.”

Een grote bedrijfsfitness, inclusief klimmuur, in dezelfde kantoorzone werd door Wever & Ducré van verlichting voorzien.

Een grote bedrijfsfitness, inclusief klimmuur, in dezelfde kantoorzone werd door Wever & Ducré
van verlichting voorzien.

 

Praktijkvoorbeeld vlakbij
In het gebouw naast dat van Wever & Ducré bevindt zich een bedrijfsfitness. Wever & Ducré verzorgde de verlichting ervan. In elke zone van de fitnesszaak worden andere armaturen ingezet, steeds met een knipoog naar de sporten die daar worden uitgeoefend. “De grote bedrijfsfitness, inclusief klimmuur, zien we als een mooie aanvulling op onze eigen showroom. Dat deze vlak naast ons gevestigd is, is uiteraard een meevaller van formaat.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details