Performance in Lighting

Liquid is de eerste vrucht van de samenwerking tussen Walter de Silva en Performance in Lighting.

01:31
21-11-2018

Ontwerper van auto’s komt naar verlichting

Performance in Lighting kijkt tevreden terug op de afgelopen editie van Light+Building: een stand van ongeveer 600 vierkante meter, veel geïnteresseerde bezoekers en de lancering van enkele nieuwe reeksen. Ook de exclusieve samenwerking, en meteen al een eerste resultaat ervan, met Walter de Silva werd aangekondigd.

Verlichtingsfabrikant Performance in Lighting werkte voor het eerst samen met ontwerper Walter de Silva. Van 2007 tot 2015 stond hij aan het hoofd van Volkswagen Group Design. Daarvoor was Walter de Silva onder meer Head of Design bij Alfa Romeo. Didier Langenaeken van Performance in Lighting: “Met aandacht voor detail, technologische precisie en een systematische studie is Walter de Silva er in geslaagd een sterke interpretatie te geven aan een gevoelig en ingewikkeld thema als licht.”

Performance in Lighting

Verschillende optieken bieden een extra vormgevingsvrijheid aan de pendelarmatuur Small Line.

Liquid
Het eerste ontwerp van Walter de Silva voor Performance in Lighting heet Liquid. Het brengt techniek en design samen in één pendelarmatuur. De golfbeweging die een druppel veroorzaakt wanneer die in een plas water valt komt duidelijk terug in dit ontwerp. De pendelarmatuur ademt zo een dynamiek uit. Liquid is beschikbaar in de kleuren wit, zwart en zilver. De diameter van de armatuur is steeds 60 centimeter. De lengte van de pendelstang kan wel gekozen worden: 50, 100 of 150 centimeter.

Luminica
De ontwerpers van Artec3, de designstudio die het modulair verlichtingssysteem Luminica tekende voor Performance in Lighting, haalden hun inspiratie bij de Franse schrijver Antoine de Saint-Exupéry. Zijn fantasierijke creativiteit lagen aan de basis van het concept van Luminica. Performance in Lighting: “Met Luminica beschikken we over een verlichtingssysteem dat voldoet aan de specifieke eisen van architecten en ontwerpers. Tegelijkertijd biedt het een oplossing op lange termijn voor het onderhoud van de installatie, wat dan weer handig is voor aannemers en beheerders.” 

Performance in Lighting

Rechte lijn of eerder speelse patronen: Groove opent perspectieven qua weg- en signaalverlichting in stedelijke gebieden.

Groove
Groove is een professioneel verlichtingssysteem voor grondinbouw dat zowel binnen als buiten ingezet kan worden. Performance in Lighting ziet weg- en signaalverlichting in stedelijke omgevingen, winkelcentra en voetgangersgebieden als ideale toepassingsgebieden. Groove werd door de fabrikant zelf ontworpen.

Small Line
Small Line is een nieuwe pendelarmatuur die vooral zijn weg zal vinden naar kantoorruimtes, directiekamers en vergaderzalen. De armatuur bestaat uit slanke aluminium profielen die samen een drievoudige optiek met een smalle doorsnede en een hoge mate van lichtuittreding vormen. De innovatieve ophanging, zonder zichtbare stroomtoevoer, geeft aan Small Line een elegante uitstraling. “De perfecte combinatie van minimalisme en transparantie”, aldus Performance in Lighting. Small Line zorgt voor zowel direct als indirect licht. Het direct licht garandeert een gelijkmatige en verblindingsvrije verlichting van een werkplek terwijl het indirect licht voor een aangename basisverlichting zorgt.     

Tekst: Tom Rampelbergh
Beeld: Performance in Lighting

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lumenpro partners

Esylux: “Plug-and-play toepassingen zijn een echte win-winoplossing.”human-centric-lighting-1-kopieren