Platform over licht en verlichting
Output

Output | Editie 1 – 2018

foto-signify-kopieren

21 november 2018 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Welkom op de Light Avenue

De organisatoren van Batibouw richten ook in 2019 een Light Avenue in. Voor alle verlichtingsvragen kunnen bezoekers daar terecht.

foto-batibouw-light-avenue-kopieren

Enkele maanden voor de volgende editie van Batibouw (van donderdag 21 februari tot en met zondag 3 maart 2019) zijn de eerste exposanten van de Light Avenue reeds gekend. De voorlopige lijst toont een aantal nieuwe exposanten. Jan Jughmans, directeur van Batibouw: “Mooie verlichting brengt warmte in een woning én is essentieel voor de aankleding van een interieur. Een bezoek aan de Light Avenue staat garant voor een leerrijke en inspirerende ontdekkingstocht die letterlijk en figuurlijk verlichting zal brengen.”


Ruimterommel wordt inspiratiebron

Een spectaculair lichtkunstwerk waarmee ruimteafval zichtbaar wordt gemaakt, dat is Space Waste Lab van de bekende Nederlandse kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde.

Space Waste Lab toont door middel van verticale groene lichtlijnen in realtime waar het ruimteafval zich bevindt. Tussen de 200 en 20.000 kilometer boven onze hoofden krioelt het van de brokstukken. Dat zijn bijvoorbeeld restanten van raketten en satellieten, soms het resultaat van eerdere botsingen. In een begeleidend Living Lab worden enkele tastbare stukken getoond, met onder meer een stuk van een zonnepaneel van de Hubble Space Telescope. Daan Roosegaarde wil dat bezoekers het ruimteafval kunnen ervaren als een potentiële bron van nieuwe creativiteit.


Lichtkunst tijdens de donkere winter

Het Amsterdam Light Festival is er weer. Van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019 wordt de binnenstad van Amsterdam opnieuw opgeluisterd door tal van lichtkunstwerken.

Dit jaar is het thema ‘The Medium is the Message’, een bekende uitspraak van de Canadese wetenschapper Marshall McLuhan. De rol van licht in het overbrengen van een boodschap en de stad Amsterdam als medium voor het vertellen van bijzondere verhalen staan in deze editie centraal. Gedurende 53 dagen kunnen de 30 kunstwerken zowel varend, fietsend als wandelend bewonderd worden.


Philips Lighting heet nu Signify

Philips Lighting verandert zijn bedrijfsnaam naar Signify. Het bedrijf verwacht tegen begin 2019 de naamswijziging te hebben doorgevoerd in alle landen waar ze actief zijn.

foto-signify-kopieren

Eric Rondolat, CEO van Signify: “Licht dat een intelligente taal wordt, mensen verbindt en een betekenis overbrengt. Dat ligt aan de basis van Signify als nieuwe naam. We tonen hiermee duidelijk een strategische visie aan: het aanboren van het ongelooflijke potentieel van verlichting om een beter leven en een betere wereld te creëren. Door verlichting te koppelen aan netwerken, software, sensoren en IoT-platformen openen we de deur naar een slimmere wereld.” Signify blijft de merknaam Philips gebruiken voor haar producten.


Snel de verlichting aanpassen via de Luxon Switch app

Nedap stelt voor: de Luxon Switch app. Met de app kan de verlichting snel worden aangepast aan de individuele behoeften van de gebruiker.

 Het Luxon lichtmanagement platform werd ontwikkeld om de verlichting van multisite eindgebruikers waar dan ook ter wereld te beheren. De app laat nu toe de lichtniveaus binnen gebouwen snel een eenvoudig aan te passen. Dit geeft aan de gebruikers een maximale flexibiliteit, bijvoorbeeld wanneer overgewerkt wordt of er tijdelijk meer licht nodig is. De Luxon Switch app is beschikbaar in de App Store en via Google Play.

Beeld: Batibouw / Studio Roosegaarde / Light a Wish, OGE Group, artist impression / Signify / Nedap

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details