Platform over licht en verlichting
Nieuws

Overal ledspots in de woning

quality-leds-foto-2-kopieren

7 april 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Led spots passen in elk interieur. Het zijn subtiele armaturen die ingebouwd in het plafond nauwelijks opvallen. Ze zijn volledig geïntegreerd. Opvallen doen spots als ze branden.

In het plafond

Er zijn zelfs frameless spots die geen randen hebben. Ze passen perfect in het plafond. Dit vereist wel de nodige voorbereiding. Er dienen gaten gefreesd te worden en een led spot heeft natuurlijk een aansluiting nodig naar de centraal doos. Vanuit deze doos is er een aansluiting met een schakelaar op de wand. Deze schakelaar kan ook een dimmer zijn zodat de lichtsterkte naar wens geregeld kan worden.

Opbouw is geen inbouw

Niet altijd is in de bouw de gaten gefreesd en als niet gekozen wordt voor een verlaagd plafond zijn spots met een rail beschikbaar. De stroomvoorziening loopt door de rail en aan de rail kunnen spot-armaturen geklikt worden. Toegegeven, ze vallen meer op dan de inbouw varianten, maar er zijn diverse design armaturen voor opbouwspots.

In elke ruimte toepasbaar

Op welke plekken in een woning zijn led spots geschikt? Spots worden zowel gebruikt als functioneel licht of als accentlicht. Boven werkplekken in de keuken worden ze veelal boven het eiland gemonteerd of boven het aanrecht. In slaapkamers geven ze prettig licht indien ze voor de garderobekasten worden geplaatst. Wordt de kast niet gebruikt dan biedt het licht een fraai contourlicht mits de spots dimbaar zijn.

Chique onopvallend

In de living geldt hetzelfde. Is er een boekenkastwand dan biedt plafondspots de ideale verlichting. Ook bij een schuifpui worden spots vooral als contour licht geplaatst. Het geeft de ruimte in de avond een mooi en chique aanblik. Ook voor menig balkon of terrasoverkapping zijn inbouwspots een fraaie oplossing.

Waterbestendige spots

Voor natte ruimten of als buitenverlichting zijn spots geschikt indien ze een hoge IP-waarde hebben. Ze dienen in ieder geval spatwaterdicht te zijn. Dit geldt natuurlijk voor de badkamer, maar ook voor de keuken en natuurlijk ook voor de buitenverlichting. Gebruik bij voorkeur armaturen met een 65 IP-waarde.

Door gebruik te maken van ledverlichting hoef je geen zorgen te maken over de rekening. Ledspots hebben een lange levensduur en vragen weinig stroom zeker als je dit vergelijkt met de aloude halogeenlamp.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details