Platform over licht en verlichting
Projecten

Portret van een 35-jarige Italiaanse fabrikant

zava-foto-3-kopieren

30 april 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Franco Zavarise, een Italiaanse designer geboren in Australië, werkte in zijn atelier en specialiseerde zich in het bewerken van metaal. Aluminium, ijzer, roestvrij staal, koper of messing: het is al metaal wat de klok slaat. Het is dit vakmanschap in metaalbewerking dat de armaturen van Zava kenmerkt.

Sinds 1982 combineert de Italiaanse fabrikant Zava, met thuisbasis in Cornuda, een dorp in het noordoosten van Italië, het vakmanschap in metaalbewerking met een grote passie voor verlichting. Zowel bij het ontwerpen van nieuwe armaturen en families als bij de productie ervan gaan dit vakmanschap en de modernste technologieën hand in hand.

Treviso in hart en nieren

Walcarius international

Cornuda ligt in de provincie Treviso. Zowel het vakmanschap als de waarden van deze regio zitten diep ingeworteld in het DNA van de fabrikant. “Zava groeide immers gestaag binnen de waarden respect, behoud en zorg voor de unieke omgeving waarin ze werken en leven”, horen we van Vincent Walcarius van Walcarius International, de agent voor Zava in België. “Een moderne fabriek waar de producten gemaakt worden, is het uithangbord van deze waarden geworden. De metaalbewerking gebeurt er immers zonder giftige of zure stoffen te gebruiken. Zava geeft voorrang aan traditionele natuurlijke technieken.”

Net

Voor de Net-familie werkte Zava samen met ontwerper Paolo Ulian. Hij creëerde een armatuur in plaatstaal met een sterk sculpturaal karakter. De diffusor wordt gemaakt uit een lasergesneden vlakke staalplaat. Net kan verschillende vormen krijgen: eenvoudig en zuiver om zich aan te passen aan discrete en minimalistische omgevingen of complex geometrische en sculpturaal om een ruimte in een gebouw of een openbare ruimte extra cachet te geven. Wanneer het licht wordt ingeschakeld, zorgt de armatuur voor een aangenaam decoratief effect op de muren en het plafond. De Net-collectie bestaat uit pendel-, vloer- en tafelarmaturen, allemaal voorzien van een E27-fitting. De hanglamp is eveneens beschikbaar in diameter 100 en 150 cm, met respectievelijk vijf en tien E27-fittingen.

Rings

Walcarius international

Designer Valerio Cometti ontwierp Rings speciaal voor projecten waarin groots kan worden uitgepakt. Walcarius: “Met de Rings krijgen interieurontwerpers, projectleiders en eindklanten de mogelijkheid om zelf vormen te tekenen en sculpturale volumes uit te werken. Rings bestaat letterlijk uit cirkelvormige elementen, beschikbaar in verschillende diameters, die in een compositie kunnen worden samengebracht. De leds zijn dusdanig in deze ringen gepositioneerd dat ze zorgen voor een perfect spel van geometrie en licht. Met Rings kunnen ongetwijfeld opvallende eyecatchers voor tal van projecten worden gecreëerd.” Rings is, net als alle andere armaturen, beschikbaar in alle RAL-kleuren, mat of glanzend. Vanaf nu is er ook een Rings verkrijgbaar in massief messing. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details