Platform over licht en verlichting
Nieuws

Vers voedsel blijft langer vers

foto-2-internova-metalight-kopieren

18 november 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De afdeling ‘verse voeding’ in een winkel vraagt een ander type licht dan bijvoorbeeld de afdeling waar alle toebehoren voor huisdieren uitgestald staat. Vers voedsel moet als het ware in de winkelkar van klanten springen. Een gezamenlijke brochure van verlichtingsfabrikant Internova en Belgische verdeler Metalight wijst op hun oplossingen.

De jarenlange en succesvolle samenwerking tussen fabrikant Internova en verdeler Metalight mondde reeds uit in vele geslaagde projecten. Onder meer in de retailsector bouwden beide firma’s een uitgebreide expertise op. Deze kennis leidt vandaag tot de ontwikkeling van specifieke ledmodules waardoor vers voedsel voortaan in het juiste licht zal baden. Een gezamenlijke brochure legt het principe uit en geeft enkele productvoorbeelden.

Verlichting als startpunt?

De inrichting van een winkel is zeer belangrijk voor de sfeer en de uitstraling ervan. Dat is de evidentie zelve. Over de verlichting van de winkel en de aangeboden producten wordt jammer genoeg nog minder diep nagedacht. Dat weten ook Thomas van Dijk van Internova en Kristof Vandermeeren van Metalight. “Verlichting heeft een grote impact. Denken winkeleigenaars daar over na? Wij alvast wel. Onze verlichtingsprofessionals staan klaar om winkeleigenaars te ondersteunen en te adviseren en deze brochure is daarbij een handig hulpmiddel.”

Perfecte presentatie

Winkels verlichten kan op ontelbare manieren. Het is echter van belang dat de producten zo aantrekkelijk mogelijk lijken voor klanten zodat zij effectief overgaan tot het kopen ervan. Bij de lichtstudie is dus niet alleen de plaats van de armaturen een punt om over na te denken, ook welke ledmodule en welke hoeveelheid licht moeten correct worden ingeschat. “Wij hebben een aantal specifieke ledmodules ontwikkeld waarmee verschillende producten aantrekkelijk worden voorgesteld”, aldus van Dijk en Vandermeeren. “Bij de Meat Premium Red (MPR), Food WarmWhite (FWW) en Fresh Fish (FF) selecteerden we de juiste golflengtecombinaties en ook de juiste hoeveelheid licht om vers vlees, verse vis en brood/groenten op de best mogelijke manier weer te geven: natuurgetrouwe kleuren en een verse look. Bovendien worden derving en vergrijzing van de verse producten sterk verminderd. De ledmodules zijn inzetbaar in een selectie armaturen (3-fase tracklights, inbouwspots, pendelarmaturen
en downlights).” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details