Platform over licht en verlichting
Output

VIVARES van LEDVANCE: eenvoudig en flexibel draadloos lichtmanagement

asset-1986736_view_through_glass_wall_of_business_colleagues_using_screen_in_meeting-kopieren

30 maart 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voorwaarde voor een goed functionerende lichtinstallatie is een goed lichtmanagement. Met VIVARES, het nieuwe draadloze lichtmanagementsysteem van LEDVANCE is de intelligente netwerkbesturing van verlichting eenvoudiger, handiger en flexibeler dan ooit. Met behulp van VIVARES kunnen de voordelen en mogelijkheden van moderne LED verlichting ten volle worden benut. Zo kan de verlichting op een zo eenvoudig mogelijke manier worden aangepast aan de meest uiteenlopende eisen. Door de integratie van daglicht- en bewegingssensoren wordt de energiebesparing nog verder verhoogd. Cloud-based monitoring zorgt onder andere voor nog meer betrouwbaarheid en veiligheid.

Een groot voordeel voor verlichtingsprofessionals is dat de installatie, de bediening en het onderhoud van VIVARES uiterst eenvoudig, comfortabel en gebruiksvriendelijk is. Of het nu gaat om duurzame verlichting, dynamische Human Centric Lighting of steeds meer individuele wensen – het licht moet vandaag de dag zoveel meer kunnen dan alleen “aan” en “uit”. VIVARES stelt u in staat om volledig nieuwe mogelijkheden voor uw klanten te bieden.

– Toekomstbestendig en flexibel dankzij de open communicatiestandaard ZigBee 3.0 en een eenvoudig schaalbaar systeem

– Eenvoudig en handig door gebruikersvriendelijke installatie/besturing en cloudbewaking

– Duurzaam en kostenbesparend door optimaal gebruik van verlichtingscomponenten – bijvoorbeeld met geïntegreerde sensoren

VIVARES ZB COaNTROL, WAVE II.

VIVARES ZB Control van LEDVANCE is de centrale stuureenheid voor een draadloze lichtinstallatie

 

HOE WERKT VIVARES?

Het belangrijkste onderdeel van VIVARES is de VIVARES ZB Control, een controller met gateway-functionaliteit die IoT-diensten mogelijk maakt. Het VIVARES-portaal maakt de configuratie, de inbedrijfstelling en het onderhoud van het systeem en zijn componenten mogelijk.

Via ZigBee 3.0 communiceert de VIVARES ZB Control draadloos met maximaal 200 ZigBee-apparaten, bijvoorbeeld de daarvoor geschikte LEDVANCE armaturen (VIVARES Ready).

Daarnaast omvat het systeem de VIVARES componenten zoals sensor, drukknopkoppeling en een ZigBee-DALI omvormer. Tegelijkertijd kan het optioneel worden aangesloten op een cloud-applicatie. Op deze manier is een groot aantal locatie-onafhankelijke bewakings- en onderhoudsfuncties mogelijk.

Bekijk hier de video over VIVARES

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details