Platform over licht en verlichting
Nieuws

Waar u ook gaat, Trulifi staat paraat

trulifi

19 november 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting,is nu in staat om mensen overal betrouwbare, veilige en snelle connectiviteit te bieden, waar ze ook gaan. Dit vloeit voort uit een pilootproject met Ellamp Spa, een Italiaanse ontwerper en fabrikant van interieursystemen en componenten voor openbaar en particulier vervoer over de weg en per spoor, waarbij Trulifi-systemen worden ontwikkeld voor bussen. Deze nieuwste ontwikkeling zal de connectiviteit van de passagiers in bussen verbeteren en geeft hen meer persoonlijke controle over de faciliteiten in de bus, zoals de airconditioning en het lichtniveau op hun zitplaats, maar ook het bestellen van catering. Dit initiatief volgt op een recente soortgelijke aankondiging met Latécoère om Trulifi voor passagiersvliegtuigen aan te bieden. 

“We staan aan de vooravond van een nieuw tijdperk van connectiviteit”, stelt Olivia Qiu, Chief Innovation Officer bij Signify. “Stel u voor dat u betrouwbare, veilige en snelle connectiviteit hebt, overal waar er licht is. Dat is de belofte van Trulifi: de mogelijkheid om mensen dezelfde hoogwaardige en veilige connectiviteitservaring te bieden, ongeacht of ze aan boord van een bus, trein, vliegtuig of op land zijn.”

Het pilootproject met Ellamp zal onderzoeken of de bekabeling van de bedienings- en mediasystemen vereenvoudigd kan worden door de individuele mediaspelers via LiFi aan te sluiten. In een later stadium, wanneer telecommunicatieproviders breedbandondersteuning voor bewegende voertuigen aanbieden, kunnen passagiers ook hun eigen apparaten op het internet aansluiten via Trulifi.

 De Trulifi-systemen zijn zeer stabiel omdat het signaal niet wordt beïnvloed door de verplaatsing van de bus. De technologie maakt gebruik van een line-of-sight verbinding die de passagiers een eigen beveiligd LiFi-netwerk biedt, in plaats van radiogolven te moeten delen met andere passagiers. Omdat er gebruik wordt gemaakt van infrarood licht, werkt het systeem in alle lichtomstandigheden.

 Daarnaast wil Ellamp de Trulifi-infrastructuur gebruiken om passagiers de controle te geven over de airconditioning en het lichtniveau op hun stoel, maar ook om catering te bestellen, en dit alles via één enkel scherm voor hen.

“We zijn bijzonder enthousiast om samen te werken met Signify en de reiservaring van de passagiers in onze bussen te verbeteren,” zegt Massimo Ottino, CEO van Ellamp. “De mogelijkheid om busbedrijven te voorzien van een technologie die passagiers helpt om verbinding te maken met media, en hen persoonlijke controle en internetdiensten aan te reiken op bussen, zal onze marktpositie aanzienlijk versterken.”

 Vorige maand kondigde Signify een partnerschap aan met Latécoère, een Franse tier 1-partner die vliegtuigonderdelen en interconnectiesystemen levert aan grote internationale vliegtuigbouwers, om LiFi-systemen in commerciële vliegtuigen te ontwikkelen.

In vliegtuigen zal Trulifi worden gebruikt om mediaspelers in de hoofdsteunen aan te sluiten op de communicatiesystemen van het vliegtuig, waardoor passagiers een zeer robuuste en snelle draadloze verbinding krijgen die niet interfereert met gevoelige apparatuur en niet wordt beïnvloed door de bewegingen van het vliegtuig. Omdat het draadloos is, resulteert het ook in minder bekabeling en in combinatie met een upgrade naar lichtgewicht glasvezeloplossingen, zal het gewicht en het brandstofverbruik van het vliegtuig verminderen. In de toekomst zullen passagiers ook in staat zijn om hun persoonlijke apparaten aan te sluiten op de media aan boord en op het internet.

Signify lanceerde eerder dit jaar zijn Trulifi-systemen en heeft wereldwijd al meer dan 100 projecten geïnstalleerd. Dit illustreert de toenemende vraag naar deze technologie in kantoren, de horecasector, overheidsinstellingen en de industrie. Trulifi combineert energiezuinige LED-verlichting met een betrouwbare, veilige en snelle bidirectionele draadloze verbinding, met snelheden tot 250 Mbps voor de downlink en de uplink.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details