Platform over licht en verlichting
Nieuws

Waarom kiezen voor ledverlichting?

asset-9147990_led_strip_category_performance_rgbw_close_up_ambient_lighting_corridor-kopieren

4 maart 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Wat zijn de belangrijkste voordelen in vergelijking met andere lichtsoorten? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en laten we jou weten waarom ledverlichting kiezen een goed idee is. Lees je verder?

Ledlampen besparen energie

Laten we beginnen met het grootste voordeel. Ledverlichting staat namelijk bekend om de forse energiebesparing die deze lichtbron oplevert. Vergelijk het eens met halogeenlampen. Deze lampen verbruiken tot wel 10 keer meer energie dan een ledlamp! Ofschoon een ledlamp een hoger prijskaartje heeft dan een halogeenlamp of spaarlamp, ga je onderaan de streep toch veel voordeliger uit zijn. Dit heeft alles te maken met het efficiënte energieverbruik. En, we hoeven jou vast niet uit te leggen dat je hiermee ook een steentje bijdraagt aan moeder natuur, omdat het bijdraagt aan een verminderde uitstoot van schade stoffen, zoals CO2.

Langere levensduur

Een ander groot voordeel van ledlampen is dat ze ontzettend lang meegaan. Ook hiervoor kun je het beste de vergelijking maken met andere conventionele lampen, zoals een halogeenlamp, spaarlamp en de energievretende gloeilamp. Waar je gemiddeld 20.000 tot 50.000 branduren kunt genieten van een spaarlamp, is dit namelijk een heel ander verhaal bij conventionele verlichting. Dat zit zo. Een halogeenlamp gaat ongeveer 3000 branduren mee, een spaarlamp tussen de 5000 en 10.000 branduren en een gloeilamp gemiddeld 1000 branduren. Op het moment dat de ledlamp stuk gaat, had je dus al ongeveer 20 keer een gloeilamp moeten vervangen. Dit is dus een mooi voorbeeld dat de investering van een ledlamp zich al snel terugverdient. Kijk maar eens in de webshop van Led-wereld.be, als je op zoek bent naar kwalitatieve ledverlichting.

Minder warmteafgifte

Wist je trouwens dat ledlampen een beperkte warmteafgifte hebben? Het zal je vast weleens overkomen zijn dat je je vingers hebt verbrand toen je een halogeenlamp aanraakte toen hij aan stond. Deze conventionele lampen geven namelijk warmte af in de vorm van stralingswarmte. Daar hoef je bij ledverlichting niet bang voor te zijn. Toegegeven, een led lamp wordt wel warm (lees: handwarm), maar produceert voor plusminus 90% van zijn energie licht. Hierdoor kan een ledlamp altijd vastgepakt worden, ook als hij de hele nacht per ongeluk heeft gebrand. Dat maakt een ledlamp ook direct een stuk minder brandgevaarlijk.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details