Platform over licht en verlichting
Spotlight

Welkom in de Urban Jungle

foto-2-lightlab-kopieren

3 oktober 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Het lijstje speciale locaties waar Lightlab zijn tweejaarlijks event organiseert, oogt bijzonder mooi. Waar we twee jaar geleden uitgenodigd werden in het Amerikaans Theater, strijkt het event nu slechts enkele kilometers verder neer. De Plantentuin in Meise wordt begin oktober omgetoverd tot een Urban Jungle.

Het concept van Lightlab is stilaan bekend. Om de twee jaar pakt de verlichtingsdivisie van Rexel uit met een event op een opmerkelijke locatie. Geen gewone vakbeurs, wel een origineel verlichtingsevent met een rode draad. Woensdag 9 en donderdag 10 oktober zijn architecten, studiebureaus en elektro-installateurs welkom, telkens vanaf 19 uur.

Waar?

De Plantentuin van Meise ontvangt begin oktober Lightlab 2019. Het domein is 92 hectare groot en is daarmee één van de grootste botanische tuinen ter wereld. Op het domein vinden bezoekers echter meer dan alleen maar een grote verzameling planten. De Plantentuin heeft twee onderzoeksafdelingen, een herbarium met ongeveer 3 miljoen specimen, een bibliotheek en een uitgebreide levende verzamelingen (meer dan 18.000 soorten). De levende planten zijn onder meer ondergebracht in het Plantenpaleis, een kassencomplex met dertien publiek toegankelijke broeikassen. Het domein bevat de landerijen van het kasteel van Meise en het kasteel van Bouchout, een vroegere burcht van het huis Arenberg.

Interessante mix

Rexel tovert de Plantentuin gedurende twee dagen om tot een uniek spektakel van licht en verlichting. Een wandeling door de botanische tuin, het langste bospad van Brussel, een oud kasteel met karakter, de serres en de magnifieke orangerie aan de voet van het uitgestrekte meer. “Wandel door het bos in volle herfst en geniet van deze exclusieve ervaring”, klinkt het. “Een roadmap helpt bezoekers verder op pad langs creaturen, spektakelshows, een uitgelicht kasteel met randanimatie, food & drinks… Een uniek spektakel waarin allerlei planten en groen gemixt worden met prachtige verlichtingsarmaturen en exclusief design, een echte Urban Jungle. Meer dan 40 verlichtingspartners hebben hun deelname al bevestigd.

In de prijzen

Dat het concept van Lightlab in de smaak valt, horen we bij zowel de deelnemende fabrikanten als de talrijke bezoekers. Keer op keer weet Rexel geïnteresseerden te verrassen met het concept, de locatie en de invulling van het event. Dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan aan de organisatoren en de jury van de Benelux Event Awards. Lightlab 2017 mocht vorig jaar immers op de hoogste plek op het podium plaatsnemen in de categorie ‘Fairs & Exhibitions’. Lightlab 2017 vond plaats in het Amerikaans Theater, een gebouw met een rijke geschiedenis die teruggaat tot Expo ’58. Liften, make-up ruimtes en radiostudio’s werden door de 23 deelnemende verlichtingsproducenten omgetoverd tot hun interpretatie van een bekende of minder bekende film of filmscène. Passeerden onder meer de revue: Star Wars, The Green Mile en Scream. “Een unieke ervaring in een unieke setting die verlichting op een unieke manier in de kijker zet”, aldus nog Rexel. “Een ambitie die we ook in de Plantentuin in Meise willen waarmaken.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details