Platform over licht en verlichting
Nieuws

Zelfde omgeving, andere invulling

foto-3-wever-ducre-kopieren

8 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Een verlichtingsfabrikant komt regelmatig met nieuwe armaturen om de collectie uit te breiden of ze vult bestaande reeksen aan met ‘missing links’. De projecten die hiermee afgewerkt worden, zijn eveneens een belangrijk communicatiemiddel.

Bij de voorstelling van nieuwe producten gaat het, logisch ook, vaak over de karakteristieken van de armaturen en de verlichtingsprestaties die de toestellen kunnen voorleggen. Ook somt de ontwerper de toepassingsgebieden op waar de armaturen hun beste beentje kunnen voorzetten. Afgewerkte projecten spreken boekdelen en dat weten ze ook bij Wever & Ducré. Met twee recente kantoorprojecten onderstreept de Kortrijkse fabrikant haar expertise in deze omgeving.

Fortuna

Ongeveer een jaar geleden werd de renovatie van Fortuna, een private investment bank in Antwerpen, afgerond. Dit onder supervisie van architect Kris Rymenants. Voor de verlichting van de kantoren, vergaderzaal, bedrijfsrefter, keuken en sanitair zocht en vond hij een partner in XAL, moederbedrijf van Wever & Ducré. “De sfeer in de kantoren is eerder high tech, met een strak en sober design”, klinkt het. “De gekozen armaturen zijn ook strak van design en matchen dus perfect met de omgeving.” De specifieke setting, waarbij het kantoor van de eigenaar als het ware uitkijkt op de bureaus een verdieping lager, zorgde ervoor dat pendelarmaturen niet mogelijk waren. Daarenboven wilde de opdrachtgever heel onopvallend te werk gaan met de nieuwe verlichting in deze hoge ruimte. De geïnstalleerde verlichtingsoplossing maakt gebruik van Unico-armaturen om de bureaus te verlichten. Tegelijk realiseren deze toestellen voldoende licht om ook de muren, en de kunstwerken die er hangen, uit te lichten. Dankzij de DALI-sturing met verschillende sferen kan met de instellingen gewerkt worden in functie van het tijdstip van de dag, denk maar aan een gezelligere sfeer ’s avonds om klanten te ontvangen. Daarnaast werden Move It-profielen geïnstalleerd in de vergaderzalen en in enkele kantoren. Deze profielen zijn magnetisch en heel flexibel aangezien verschillende insets en spotelementen te combineren zijn. “Je kan ze af en toe zelfs van plaats veranderen indien gewenst”, voegt de fabrikant toe. “De Cavo komt qua design overeen met Move It en zorgt zo voor eenheid in het ontwerp.”

Een strakke indeling van het kantoor, met matchende verlichting.

 

Greenhouse

Eveneens een grondige kantoorrenovatie bij Greenhouse, een kantorencomplex waar het al coworking is dat de klok slaat. Hier werd gekozen om armaturen van XAL en Wever & Ducré te combineren. In de kantoren en vergaderruimtes zorgen Baso 40 (een ledprofiel met sterke lumenoutput), Mino Circle (lichttechnisch geschikt voor kantoren met toch een speels kantje) en Task voor de verlichting. De kleurtemperatuur is er standaard 3000K. “Het speelse karakter van Mino Circle wordt verder doorgetrokken doorheen het complex met de armaturen van Wever & Ducré zelf”, klinkt het bij de fabrikant. “Wiro, Deep, Ray, Hexo, Bishop, Wetro, Bebow, Sqube, Venn, heel wat verschillende en heel diverse armaturen die op vraag van de opdrachtgever een ontspannen en gezellige, warme sfeer oproepen.

In tegenstelling tot de kantoren waar niet-dimbare armaturen de dienst uitmaken, zijn deze van Wever & Ducré wel dimbaar. De kleurtemperaturen bedragen 2200K en 2700K, al werd in het bedrijfsrestaurant een Colour Warm dimming voorzien, handig voor personeelsfeestjes of voor ontvangst van klanten. 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details