Platform over licht en verlichting
Spotlight

Zero houses?

project-zero

21 november 2018 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Zero houses zijn de talk of the day. Maar hoe geraak je bij dat beoogde doel? “Project Zero is de onestopshop voor installateurs die een PV-project willen uitvoeren”, aldus zaakvoerder Piet Tyvaert. “We werken samen met onze klanten en bieden hen concrete oplossingen aan.”

Een eerste mogelijkheid om naar een ‘zero house’ te werken, is zelf stroom produceren. De investering in zonnepanelen is al door heel veel mensen gedaan. Jammer genoeg wordt teveel produceren vandaag belast. Een nadeel dat iedereen graag wil vermijden. De teveel geproduceerde stroom kan bijvoorbeeld worden opgeslagen. Tyvaert: “De oplossingen van Solax kunnen altijd geplaatst worden, zelfs als de zonnepanelen er al liggen. Zo koppel je Li-Ion batterijen aan een bestaande installatie. Bij nieuwe installaties werken we veel met een hybride oplossing van Delta. Met de opgewekte stroom kan ook water worden opgewarmd. NectarSun is een voorbeeld van een innovatieve oplossing waarbij de zonnestroom een warmwatervat opwarmt. Zo heb je al dagelijks warm water met slechts vijf PV-panelen en een omvormer.”

De thuisbasis van Project Zero is meteen een showcase van wat mogelijk is.

De thuisbasis van Project Zero is meteen een showcase van wat mogelijk is.

 

Functionele ledverlichting
Groen denken is ook minder verbruiken. Oude lampen zijn energievreters. Tyvaert: “Ons portfolio functionele ledverlichting telt meer dan 500 referenties. Dat zijn toestellen die energievreters kunnen vervangen in zowel de particuliere als de professionele markt. Installateurs kunnen op ons een beroep doen voor het ontwerp en de studie van gebouwen, openbare ruimtes en sportvelden. Alle producten in onze catalogus werden dusdanig geselecteerd dat ze de installateur de ideale tools geven om industriële en professionele projecten af te werken. Ons portfolio ledverlichting kan je best beschrijven met de woorden functioneel, duurzaam en efficiënt.”

Meten, weten en sturen
Een Home Control systeem kan een energiebesparing tot 70% opleveren. “Het is eigenlijk heel simpel”, legt Tyvaert uit. “Als je niet weet wat je verbruikt, kan je ook niet besparen. We kennen al slimme woningen, we kennen al ‘groene’ woningen. De volgende stap in een globaal energieplan zullen slimme ‘groene’ woningen zijn. Met ZipaTile beschikken we over een unieke IoT controller, draadloze domotica als het ware. ZipaTile werkt met Zigbee, Zwave sensoren, Sonos, Nest en kan gelinkt worden met KNX. Zonder enige voorkennis qua programmeren kan ZipaTile makkelijk worden geconfigureerd. Wie een voorgeprogrammeerde controller wenst, hoeft enkel de lay-out aan ons te bezorgen. Project Zero doet de rest. Onze consulting service levert een project op maat af. Zo kunnen installateurs zich focussen op de installatie zelf.”

Warm water via een PV-installatie? Het kan met NectarSun.

Warm water via een PV-installatie? Het kan met NectarSun.

 

Meer dan 10 jaar groen
Project Zero werd opgericht in 2007 als PV-groothandel. Piet Tyvaert: “Je mag ons dus al een ancien in de sector noemen. We maken het verschil met een klassieke groothandel door onze persoonlijke aanpak. Project Zero is geen catalogus, we bieden oplossingen aan onze klanten. Elke medewerker beschikt over een ruime bagage om een installateur in zijn project te begeleiden. Oplossingen zijn belangrijk dan prijs en efficiëntie is belangrijker dan groei.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Kevin Desender

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Lumenpro netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details