Magazines / Lumenpro 01 2019

Lumenpro 01 2019

Daar is de lente, daar is de zon!

Ken je het gevoel dat alles voorbij lijkt te vliegen zonder dat we het goed en wel beseffen? Even knipperen met de ogen en de lente is er al. Pas op, je hoort mij hier zeker niet klagen. De winter was geweldig. Spelen in de sneeuw. Als een klein kind (tot groot plezier en ook een beetje plaatsvervangende schaamte van de kinderen) gillend van plezier met de slee een helling af duiken.

En toch.. hoe mooi de winterlandschappen ook zijn.. hoe leuk het sleeën is.. hoe zalig het is om na een winterwandeling een warme woonkamer binnen te komen en een lekker warm drankje te nuttigen.. de lente is in het land. De vogeltjes zijn weer actief. De dagen worden weer wat langer en hopelijk ook warmer. Tijd voor de zon om ons van vitamine D te voorzien.

Het voorjaar brengt ook nieuwe events en vakbeurzen mee. Kijken we daar bij Lumenpro naar uit? Zeker weten!
Met Euroluce staat wellicht de grootste afspraak van het jaar op onze agenda. Milaan zal weer worden overspoeld met al wie geïnteresseerd is in design, het gaat immers … verder dan Euroluce alleen. Een jaarlijkse Milan Design Week waarbij de hele stad, van de verwachte hotspots over nieuwe ontdekkingen tot out-of-the-box locaties, fabrikanten, designers en kunstenaars een platform geven. Heel leuk om te zien dat vele van deze locaties buiten de beursgebouwen aan populariteit winnen. Ook leuk om te zien dat ‘onze’ Belgische fabrikanten de boot niet gemist hebben.

Maar verwachten we niet stilaan wat veel? Elk jaar opnieuw is er een grote vakbeurs die door de organisatoren steeds als de belangrijkste wordt omschreven. Is het niet Euroluce, dan is het wel Light+Building, om maar te zwijgen van andere beurzen die eveneens hun plaats op de kalender waard zijn. En bij elk bezoek kijken we reikhalzend uit naar wat nieuws: nieuwe producten, systemen, samenwerkingen, materialen, noem maar op. Is dat wel realistisch?

Lumenpro editie twee. En ook wij hebben nieuwigheden ten opzichte van onze eerstgeborene. Zo werken we voor het eerst met enkele thema’s. Uitgewerkte dossiers rond een bepaald onderwerp, gaande van ‘traditionele’ onderwerpen als industriële verlichting tot het ‘niet zo vanzelfsprekende’ circulaire verlichting.

Veel leesplezier!

Tom Rampelbergh

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: