Magazines / Lumenpro 03 2019

Lumenpro 03 2019

Een nieuw seizoen

De aftrap voor een nieuw voetbalseizoen is weer gegeven. De bal rolt al een tijdje, zowel in België als in Europa. Vincent Kompany verbaasde vriend en vijand door terug te keren naar zijn roots en een contract te tekenen bij RSC Anderlecht. De ploeg waar het voor hem allemaal begon. Hij keert nu terug als speler-trainer, een ongeziene combinatie in deze moderne (voetbal)tijden. Als je dit leest is het experiment misschien al voorbij na de aarzelende start van paars-wit. Of draait ondertussen de motor op volle toeren en blijkt deze vernieuwende stap een schot in de roos?

Je vindt dit misschien een raar bruggetje, toch zie ik – althans met de nodige fantasie, dat geef ik toe – een gelijkenis met de derde editie van Lumenpro dit jaar. De eerste na de zomervakantie. We geven hiermee de aftrap van een nieuw verlichtingsseizoen, eentje dat ons (hopelijk) vele nieuwe spelers en tactieken zal brengen. Vervang spelers door armaturen en tactieken door technologieën en de link met onze boeiende sector is gemaakt. Wij kijken alvast uit naar één van de eerste grote tornooien (lees: events). Dit jaar nog, Lightlab 2019. Een tweedaags spektakel in een inspirerend kader. Verderop meer info hierover.

Vincent Kompany keerde terug naar zijn roots. Ook wij doen dat in deze editie van Lumenpro. We blikken immers terug op enkele producten van verschillende fabrikanten die x aantal jaren geleden het levenslicht zagen en tot vandaag hun stempel op de sector drukken. Soms letterlijk, met gemoderniseerde versies (ledtechnologie, touch control,…) van dezelfde fabrikant. Soms figuurlijk, als grote inspiratiebron voor de designers van vandaag. Het boeiende verhaal van hun ontstaan blijft bekoren.

Eveneens in deze editie: een lijvig thema rond slimme en geconnecteerde verlichting. Een trein waarop iedereen wel lijkt te springen. Een trein die almaar sneller rijdt. Elke inzittende heeft zijn eigen visie, zijn eigen invulling en doel. Eén ding is zeker, ze zitten allemaal op de trein om de eindklant, of het nu gaat om een consument of een (klein) bedrijf, te helpen. En dat is toch waar het allemaal om draait?!

Ik wil graag een proefexemplaar of abonnement.

Ik wil graag een: